Nieuws Antwerpen Agfa sluit 2 buitenlandse productiesites

Agfa sluit 2 buitenlandse productiesites

Agfa sluit 2 buitenlandse productiesites

MORTSEL – Beeldvormingsgroep Agfa heeft de intentie aangekondigd om zijn drukplaatfabrieken in Pont-à-Marcq (Frankrijk) en Leeds (Verenigd Koninkrijk) te sluiten. Het is het antwoord van het bedrijf op de aanzienlijke achteruitgang van de marktvraag. De beslissing heeft gevolgen voor 251 werknemersfuncties verspreid over de twee fabrieken.

“Door de aanzienlijke en structurele afname van de vraag in de extreem competitieve offsetdrukmarkt, is Agfa genoodzaakt om zijn productiecapaciteit te optimaliseren door haar aan de veranderende marktomstandigheden aan te passen. De achteruitgang van de vraag gaat gepaard met een sterke afname van de drukplatenvolumes en aanzienlijke prijserosie”, meldt de beeldvormingsgroep met hoofdkantoor in Mortsel.

Na alle opties overwogen te hebben, heeft Agfa besloten twee buitenlandse productiesites te sluiten. De beslissing heeft gevolgen voor 175 werknemersfuncties in Pont-à-Marcq (Frankrijk) en 76 werknemersfuncties in Leeds (VK). “Twee vestigingen in verschillende landen sluiten is een moeilijke beslissing, maar deze stap is voor Agfa absoluut noodzakelijk om zijn aanwezigheid in de offsetmarkt te vrijwaren”, laat Agfa weten.

Om zijn drukplaatactiviteiten op een duurzame manier voort te kunnen zetten, moet Agfa zijn wereldwijde productiefaciliteiten op de meest efficiënte en competitieve manier reorganiseren. De twee vestigingen produceren beiden Agfa’s Thermofuse-drukplaten, waarnaar de marktvraag zelfs nog sterker daalt dan voor de meeste andere drukplaten. De marktvooruitzichten tonen ook geen verbetering in de komende jaren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.