Nieuws Antwerpen Agfa ziet omzet en winst fors afnemen

Agfa ziet omzet en winst fors afnemen

Agfa ziet omzet en winst fors afnemen

MORTSEL – Bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft ceo Christian Reinaudo toelichting gegeven bij de jaarresultaten. “In 2018 hebben we enorm veel gedaan om te investeren in de toekomst van het bedrijf. We hopen in de zeer nabije toekomst de vruchten van die investeringen te kunnen plukken.”

De omzet van de Agfa-groep nam in 2018 met 8 procent af tot 2,24 miljard euro. Daar is Reinaudo naar eigen zeggen niet gelukkig mee, maar hij wil ook niet spreken van een ramp. “Ik denk dat we dicht bij het einde van de omzetdaling van Agfa staan.”

Toekomst van Agfa HealthCare

De langverwachte opsplitsing in de aparte entiteiten Agfa HealthCare en Agfa werd begin 2019 succesvol afgerond, maar over de precieze plannen van de groep met de HealthCare IT-tak kon ceo Christian Reinaudo nog geen duidelijkheid scheppen. Wel heeft het bedrijf uit Mortsel JPMorgan aangesteld als financieel adviseur, met het oog op de verdere uitbreiding van de onafhankelijkheid van Agfa HealthCare.

De HealtCare IT-activiteiten, die vooral instaan voor software-oplossingen voor ziekenhuizen, werden in 2018 afgesplitst van de rest van de groep. “Het is ons doel om de toekomst van zowel Agfa HealthCare als Agfa veilig te stellen door hen de slagkracht en de middelen te geven die ze nodig hebben om rendabele groei na te streven”, aldus ceo Christian Reinaudo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.