Nieuws Antwerpen Aggreko en Quality Pumps gaan samenwerken

Aggreko en Quality Pumps gaan samenwerken

Aggreko en Quality Pumps gaan samenwerken

pumpsAggreko en Quality Pumps hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De twee bedrijven willen op die manier meer synergie en efficiëntie realiseren. Aggreko is marktleider in de verhuur van stroomgroepen. Het bedrijf runt in Hoboken een eigen service center. Quality Pumps & Machines is toonaangevend in de verhuur en verkoop van pompen.

De Schelde en de Ring rond Antwerpen zijn voor velen vaak een psychologische grens. Vanuit Oost-Vlaanderen passeer je die in het verkeersimbroglio van vandaag niet makkelijk. Idem voor Limburgers. Samenwerking is dan ook de boodschap. Dan moet je de Schelde niet langer over.

Aggreko is het er als bedrijf vooral om ter doen de continuïteit van de bedrijfsprocessen bij zijn klanten te garanderen. Dit dan zowel op vaste als tijdelijke locaties. Het Franse bedrijf zet daartoe stroomgroepen in, verdeelkasten, transformatoren, verwarming- en koelinstallaties en alle toebehoren. Aggreko is destijds in 1962 opgezet in Nederland en is van daaruit uitgegroeid tot een internationale groep.

Quality Pumps & Machines
heeft zich op korte tijd weten op te werken tot een gerenommeerd verdeler en verhuurder van de meest diverse pompen, zoals drainage- en werfpompen, slib- en slurrypompen, dompelpompen, enz. Het bedrijf is opgezet in Lochristi en runt ook een afhaalpunt in Hoogstraten.

Vandaar de redenering: waarom zouden de stroomaggregaten van Aggreko voor Oost-Vlaamse klanten niet in Lochristi kunnen opgehaald worden? Vanuit de redenering ook dat wie pompen nodig heeft veelal ook een beroep wil doen op stroomaggregaten. De samenwerking tussen Aggreko en Quality Pumps en Machines ligt dus voor de hand.

Beide bedrijven kwamen in dit opzicht tot de bevinding dat hun doelpubliek zowat 80 % gelijklopend is, met name in de bouwsector, burgerlijke bouwkunde, waterwegen, scheepvaart en logistiek. Logisch dus dat een synergie inzake klanten- en prospectbenadering interessante mogelijkheden biedt. De verkoopsafdelingen van beide bedrijven beschikken over hoog gekwalificeerd technisch personeel die de respectieve productgroepen feilloos kunnen implementeren in de meest uiteenlopende projecten die hen worden toevertrouwd.

Johan Broekmans van Quality Pumps & Machines ziet in deze samenwerkingsovereenkomst alleen maar voordelen: ‘ Time is money, zowel voor ons als voor de klant. De overeenkomst bespaart enorm veel reis- en bezoektijd voor onze vertegenwoordigers en ook de klant concentreert zich liever op zijn core business. Door deze nieuwe aanpak bespaart hij heel wat onderhandeling- en vergadertijd en slaat hij als het ware twee vliegen in één klap.’

Glenn Van Damme van Aggreko: ‘Bijkomend voordeel van onze enigszins complementaire producten en diensten is de mogelijkheid meer projectmatig te kunnen werken en totaaloplossingen aan te bieden in functie van complexe opdrachten. Dat geldt ook voor de service, die wij 7 op 7 en de klok rond waarborgen.’

Ook de snelheid van levering, opstelling en dienst na verkoop kunnen dankzij deze samenwerkingsovereenkomst worden geoptimaliseerd. Beide bedrijven beschikken immers over perfect uitgeruste transportmiddelen die hen toelaten op de meest diverse locaties en werven de materialen te leveren en meteen te installeren.

Foto: Het team van Quality Pumps & Machines. Links: Johan Broekmans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.