Nieuws Antwerpen Agidens gaat via Alfa Laval wereldwijd hopdoseerunit verdelen

Agidens gaat via Alfa Laval wereldwijd hopdoseerunit verdelen

Agidens gaat via Alfa Laval wereldwijd hopdoseerunit verdelen

ZWIJNDRECHT – Agidens, het systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in procesoptimalisatie via advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, sluit een partnership van drie jaar met de brouwerijdivisie van Alfa Laval. De internationale aanwezigheid van Alfa Laval stelt het Zwijndrechtse Agidens in staat om de modules van de hopdoseerunit AHOP te promoten en te verdelen in de brouwerijsector wereldwijd.

AHOP is een veilige, gecontroleerde en automatische hopdoseeroplossing die ervoor zorgt dat het drooghoppen efficiënt verloopt, en tegelijk de kwaliteit en de smaak van het bier verbetert.

Geert Stienen, ceo Agidens: “De afgelopen jaren hebben we tal van drooghopsystemen onderzocht en al vaak samengewerkt met Alfa Laval en hun producten om de beste oplossing te vinden voor onze klanten. Uit die ervaringen bleek dat onze kennis en de AHOP hopdoseerunit heel complementair zijn met Alfa Laval’s productaanbod voor brouwerijen.”

AHOP gaat internationaal

Alfa Laval gaat AHOP nu opnemen in hun bierverwerkingsaanbod voor kleine, middelgrote en grote brouwerijen.

Kim Verschueren, Team Manager Process Automation, Food & Beverage en Fine Chemicals bij Agidens: “Een nieuwe generatie bieren met een meer uitgesproken en aromatische hopsmaak wint aan populariteit bij een breed liefhebberspubliek dat mee stapt in de IPA-revolutie (India Pale Ale). Terwijl de volumes van de speciale bieren toenemen, moeten de huidige drooghoptechnieken in staat zijn om grotere volumes hop te verwerken.”

Het ingenieurs- en systeemintegratiebedrijf Agidens uit Zwijndrecht heeft wereldwijd meer dan 600 medewerkers in dienst en is naast de hoofdzetel in België ook actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, de VS en Polen. Ackermans & van Haaren is, via Sofinim, hoofdaandeelhouder van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.