Nieuws Antwerpen Agidens stuurt 10 man uit naar Nederland

Agidens stuurt 10 man uit naar Nederland

Agidens stuurt 10 man uit naar Nederland

geertAgidens levert engineerings- en automatiseringsdiensten  aan industrie- en infrastructuurbedrijven. Het bedrijf  heeft een dochteronderneming opgericht in Nederland onder de naam Agidens Infra. Deze stap kadert in de internationale groeiplannen die de onderneming  uitgetekend heeft in een nieuwe strategische visie voor 2020. Agidens haalde in Nederland al enkele grote infrastructuurprojecten binnen en de markt biedt op dat vlak nog heel wat potentieel. Om de activiteiten lokaal op te volgen schreef het bedrijf een tiental vacatures uit.

Agidens werd verleden jaar opgezet uit vier divisies van het vroegere Egemin in Zwijndrecht. De zogenaamde handlingactiviteiten werden verkocht aan de Duitse groep Kion en gaan sindsdien hun eigen weg.

Agidens is ondetussen ook zijn eigen richting ingeslagen. Het bedrijf bouwt oa. verder op zijn eigen knowhow. In dit opzicht wordt ook resoluut gekozen voor Nederland. In Nederland werden in de afgelopen jaren een aantal mooie projecten binnengehaald zoals de automatisering van de keersluis te Heumen, een tafelbrug in Alkmaar en een brug in Groningen. De realisatie van de DBFM projecten (Design, Build, Finance & Maintain) voor de keersluis in Limmel en de 3de kolk Beatrixsluis (Nieuwegein) zijn in volle uitvoering.

In eerste instantie mikt Agidens op het middensegment van de markt, waar het zijn positie wil verstevigen. “Onze automatiseringsexpertise is uniek voor de Nederlandse markt”, vertelt Geert Stienen, CEO van Agidens. “Onze sterkte ligt in de combinatie van een aantal vakdomeinen die weinig concurrenten aanbieden. Dat laat ons toe om innovatieve en duurzame projecten af te leveren. Daarnaast volgen we een project op van A tot Z en kunnen achteraf ook het onderhoud voor onze rekening nemen.”

De verdere ontwikkeling van de Nederlandse activiteiten kaderen in het Agidens’ 2020-plan. Geografische expansie in West-Europa is een van de speerpunten. “Nederland plant de komende jaren onder meer investeringen in natte infrastructuur, iets waar wij heel sterk in zijn. Om zulke projecten goed op te volgen is een lokale aanwezigheid cruciaal, zowel operationeel als administratief”, aldus Geert Stienen. “Daarom gaan we ook op zoek naar een tiental extra personen voor verschillende rollen om het team in Nederland te versterken.”

Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in zes landen. Globaal werd verleden jaar een omzet gerealiseerd van 65 miljoen euro. Het bedrijf wordt via Sofinim aangestuurd door de holding Ackermans & van Haaren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.