Nieuws Antwerpen Agidens ziet duurzaam beleid beloond

Agidens ziet duurzaam beleid beloond

Agidens ziet duurzaam beleid beloond

ZWIJNDRECHT – Systeemintegratiebedrijf Agidens heeft de voorbije jaren duurzame inspanningen geleverd om de CO2-uitstoot te reduceren. Het bedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van processen door middel van advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, ziet zijn duurzaam beleid nu beloond met het behalen van een Niveau 5 certificaat op de CO2-Prestatieladder.

Agidens wil de CO2-uitstoot in 2021 met 10% verminderen ten opzichte van 2016 en zo streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Het bedrijf uit Zwijndrecht brengt jaarlijks een CO2-footprint in kaart om haar uitstoot te monitoren en efficiënte maatregelen te nemen om CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Naast het verlagen van het elektriciteitsverbruik in de kantoren, zet Agidens ook sterk in op de verduurzaming van haar mobiliteitsbeleid. Zo opende het verschillende satellietkantoren in België en Nederland, kunnen alle Belgische medewerkers intekenen op een fietsplan en loopt er een Eco-driving pilootprogramma waaruit tips volgen voor een duurzamere rijstijl.

Koploper in duurzaam ondernemen

De CO2-Prestatieladder heeft vijf niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Met het behalen van een Niveau 5 certificering laat Agidens zien dat het één van de koplopers is op het gebied van duurzaam ondernemen.

Geert Stienen, ceo Agidens: “Wij zijn uitermate tevreden met dit resultaat. Enerzijds is het een erkenning voor de verantwoordelijkheid die we als bedrijf nemen om ons eigen infrastructuur- en mobilteitsbeheer te optimaliseren. Anderzijds geeft deze certificering een gunningsvoordeel in overheidsopdrachten, waardoor wij als servicepartner en energiespecialist ook kunnen bijdragen aan de energie-efficiëntie van onze klanten.”

Een team van energie-experten helpt klanten bij de optimalisatie van hun energiebeheer aan de hand van energieaudits en -oplossingen. In 2018 nam het nog Argus Technologies, een cloud-based SaaS energiemonitoring platform, over.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.