Nieuws Antwerpen Ahlers groeit sterk door in Rusland

Ahlers groeit sterk door in Rusland

Ahlers groeit sterk door in Rusland

christianDe Russische dochteronderneming van Ahlers is in 20 jaar uitgegroeid tot de tweede grootste thuismarkt van de groep. De maritieme en logistieke groep uit Antwerpen realiseert nu 32% van zijn omzet in Rusland en de Baltische staten.

De doorbraak van Ahlers in Rusland is merkwaardig. De snelle expansie van de groep is er gebouwd op een langetermijnvisie die al in het begin van de jaren negentig de expansiemogelijkheden van het vroegere Oostblok onderkende. Ahlers opende in 1993 een kantoor voor de eigen lijndienst op de Baltische Zee in de buurt van Sint-Petersburg. Er werd echter al snel overgeschakeld op expeditie en logistiek. Omdat de zaken heel snel evolueerden werd in het jaar 2000 een terrein gekocht in de buurt van Sint-Petersburg. In 2003 werd de eerste hoeksteen gelegd van een complex dat inmiddels 42.000 vierkante meter aan magazijnen omvat.

Ahlers is inmiddels al actief in Moskou, Novorissyisk en Chelyabinsk. Volgens directeur Didier Duponselle geeft Ahlers inmiddels in Rusland al werk aan 300 mensen. Tegen het einde van dit jaar zullen dat er zeker 500 zijn. Merkwaardig: Ahlers stelt vandaag wereldwijd 950 mensen tewerk. De maritieme en logistieke groep doet het in Rusland uitzonderlijk goed.Vooral dan de laatste jaren. De groei wordt er telkens met dubbele cijfers geschreven.

Ahlers tekende in 2012 voor een omzet van 186 miljoen euro. Dit was 6% minder dan in 2011. Rusland tekent voor 32% van dat globale cijfer. West-Europa neemt eveneens 32% voor zijn rekening.

Executive chairman Christian Leysen verwacht voor het lopende jaar een bescheiden groei. Dit heeft uiteraard alles met de latente economische crisis te maken. Dit neemt niet weg dat de eerste maanden van het jaar “ietsje beter waren dan verwacht.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.