Nieuws Antwerpen Ahlers in joint venture met Tigro Industries

Ahlers in joint venture met Tigro Industries

Ahlers in joint venture met Tigro Industries

ahlersDe Antwerpse specialist in logistieke en maritieme dienstverlening Ahlers heeft een joint venture opgezet met het transportbedrijf Tigro Industries uit Lommel. Beide bedrijven willen hun activiteiten bundelen in de sectoren chemie, farma en voeding.

Ahlers heeft een sterke positie in de transportwereld en de logistiek. Het bedrijf tekende daartoe een internationale expansie uit waarbij het oa. een heel eigen marktaandeel opbouwde in Rusland. Ahlers tekende verleden jaar voor een omzet van 160 miljoen euro en stelt meer dan 1.000 mensen tewerk.

Tigro Industries moet het meer van binnenlandse opslag- en verpakkingscapaciteiten hebben. Het bedrijf beschikt over een eigen netwerk aan gesofistikeerde koelinstallaties en een hele vloot aan trucks.

Omdat Tigro Industries enerzijds geen voet aan wal heeft in het buitenland en Ahlers anderzijds geen eigen trucks heeft passen de activiteiten van beide bedrijven perfect in elkaar, stelt Roel Vanmaele van Ahlers Europe. Sylvain Moors, de gedelegeerd bestuurder van Tigro Industries kwam enkele tijd terug tot de vaststelling dat steeds meer klanten dan toch ook een internationale dienstverlening willen.

Tigro Industries realiseerde in 2014 een omzet van 10 miljoen euro. Het bedrijf stelt 60 mensen tewerk.

Beide partners houden elk 50% aan in de joint venture Altigra.

Foto: Roel Vanmaele en Christian Leysen (links) en Sylvain Moors en Bart Moors (rechts) van Tigro tekenen de papieren voor de oprichting van Altigra. (Foto Altigra).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.