Nieuws Antwerpen Air Antwerp gaat nu echt van de grond

Air Antwerp gaat nu echt van de grond

Air Antwerp gaat nu echt van de grond

ANTWERPEN – Op de luchthaven van Antwerpen is het startschot gegeven van de vluchten van Air Antwerp, de regionale luchtvaartmaatschappij die in mei werd opgericht. Vanaf vandaag vliegt Air Antwerp 16 keer per week heen en terug tussen Antwerpen en London City Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50, een turboprop die plaats biedt aan 50 passagiers.

“De voorbije maanden heeft een klein team keihard gewerkt om de vlieg- en exploitatievergunning te verkrijgen. Exact een maand geleden was het dan zover. Zelfs iets sneller dan wij zelf verwacht hadden, belandde dat belangrijk bericht in mijn mailbox”, aldus Johan Maertens, ceo van Air Antwerp.

Brexit

Marcel Buelens, ceo van Antwerp Airport: “Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk hebben wij er opnieuw een uiterst belangrijke zakenbestemming bij. Deze iconische route zal menig zakenman en -vrouw bekoren. We weten nog niet wat de Brexit precies zal betekenen, maar het is een feit dat het handeldrijven en zakendoen met het Verenigd Koninkrijk niet zullen verminderen, wel integendeel. Wij verwachten dat er nog meer naar de Britse hoofdstad zal moeten gereisd worden om een en ander in goede banen te leiden en maximaal gebruik te maken van de nieuwe opportuniteiten die zich zullen aanbieden.”

Foto: Jonas Evrard.

Op weekdagen worden op de route Antwerpen-Londen City drie retourvluchten per dag aangeboden. Op zondag wordt eenmaal heen en terug gevlogen. Op zaterdag zijn er geen vluchten.

Peter Downes, Aviation Director van London City Airport: “De nieuwe route van Air Antwerp, tot drie keer per dag op weekdagen, maakt snel en gemakkelijk reizen mogelijk tussen de grootste stad van Vlaanderen en het Londense stadscentrum.”

Aandeelhouders van de in Antwerpen gevestigde startup Air Antwerp zijn het Ierse CityJet (75 procent) en het Nederlandse KLM (25 procent).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.