Nieuws Antwerpen Air Antwerp gaat op London City Airport vliegen

Air Antwerp gaat op London City Airport vliegen

Air Antwerp gaat op London City Airport vliegen

DEURNE – Vanaf 9 september zal Air Antwerp vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. De regionale luchtvaartmaatschappij heeft van het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) van de FOD Mobiliteit een Air Operator Certificate (vliegvergunning) en een exploitatievergunning toegekend gekregen.

Air Antwerp zal op weekdagen driemaal per dag heen en terug tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Johan Maertens, ceo Air Antwerp: “Het bekomen van de vliegvergunning is een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Ik wil dan ook onze medewerkers bedanken voor hun inzet en professionaliteit bij het voorbereiden en uitwerken van onze aanvraag. Ook een welgemeend woord van dank aan de teams van de FOD Mobiliteit voor de vlotte samenwerking tijdens de aanvraagprocedure.”

Directe link naar Londense Docklands

Air Antwerp heeft op deze route een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM.

“Eindelijk zullen zakenmensen vanuit het centrum van Londen opnieuw naar de Antwerpse metropool kunnen vliegen. Ook voor het Antwerpse bedrijfsleven, de diamantnijverheid en de havengemeenschap in het bijzonder, is het goed nieuws dat er opnieuw een directe link is naar de Londense Docklands”, zei Johan Maertens tot slot.

De regionale vliegtuigmaatschappij Air Antwerp, gevestigd op de Antwerpse luchthaven, werd pas in mei van dit jaar opgericht. Het Ierse CityJet (75 procent) en KLM (25 procent) zijn de aandeelhouders.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.