Nieuws Antwerpen Air Antwerp verwelkomt eerste vliegtuig

Air Antwerp verwelkomt eerste vliegtuig

Air Antwerp verwelkomt eerste vliegtuig

DEURNE – Air Antwerp heeft zijn eerste vliegtuig beet: de Fokker 50. De regionale luchtvaartmaatschappij zal binnenkort vanuit Antwerp Airport lijnvluchten aanbieden, maar wacht nu nog bij de federale overheid op een vliegvergunning.

De Fokker 50, met registratie OO-VLS, heeft als logo een rood-wit kleurdesign dat een hand symboliseert. De vingers van die hand vormen een vleugel. Het nieuwe vliegtuig vloog van Malmö naar Antwerpen waar het enkele dagen zal vertoeven in afwachting van de vliegvergunning (AOC). De aanvraag daarvan loopt momenteel bij de federale overheidsdienst Mobiliteit.

Johan Maertens, ceo Air Antwerp: “Het is op dit ogenblik nog niet mogelijk te zeggen wanneer we precies onze AOC zullen ontvangen. Het vervullen van de nodige formaliteiten verloopt evenwel mooi volgens plan. Ons team werkt naarstig verder aan de voorbereidingen voor de opstart van de eerste vluchten.”

Air Antwerp hoopt in het najaar met lijnvluchten van start te kunnen gaan. Over welke bestemmingen het gaat, is nog niet bekend. Wel wil de maatschappij een aantal nichemarkten bedienen. De aandeelhouders van Air Antwerp zijn KLM en CityJet.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.