Nieuws Antwerpen Air.clima haalt order binnen bij Antwerpse Zoo

Air.clima haalt order binnen bij Antwerpse Zoo

Air.clima haalt order binnen bij Antwerpse Zoo

airAir.clima uit Kontich mag de koelinstallatie leveren voor de nieuwe grootkeuken bij de gerenoveerde Elisabethzaal van de Antwerse Zoo. Voor het bedrijf uit Kontich is dit een enorme opsteker. “Het gaat om een order van zowat 300.000 euro en dit is voor ons uiteraard welgekomen”, zegt zaakvoerder Michel Cuvelie.

Air-clima is gegroeid uit het initiatief van twee specialisten engineers die in 1998 zelf een firma opzetten en zich aanvankelijk vooral specialiseerden in koelinstallaties voor de snijbloemensector. Luc Michielsen en Carlo Cuvelie zagen in die sector een veelbelovende nichemarkt waarin ze hun eigen visie breed konden ontplooien.

Met veel succes want vandaag is Air.clima ontegensprekelijk marktleider in de wereld van tuincentra, bloemenwinkels, kwekerijen en veilingen. Het gaat erom dat zij voor de sector een totaalconcept uitgewerkt hebben waarin zowel de koeling als de beveiliging, de warmterecuperatie, zonnepanelen, restverbruik e.a. modaliteiten aangestuurd worden. Ze bouwen hun installaties dan ook uit in nagenoeg alle landen van West-Europa. Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland enz.

“We hebben het een tijdlang niet makkelijk gehad maar sinds kort trekt de markt weer aan. Wij hebben nu al verschillende orders lopen die ons een gevuld orderboek garanderen tot eind oktober. Ook november en december zien er goed uit”, zegt Michel Cuvelie, de neef van Carlo Cuvelie die inmiddels als derde vennoot aangetreden is in de firma.

Vanuit de snijbloemensector heeft Air.clima zijn activiteiten ondertussen uitgebreid tot oa. de catering en de voedingssector. Vandaar ook het order voor de grootkeuken van de Antwerpse Elisabethzaal.

De dynamiek bij deze sterke expansie? Air.clima budgetteert dit jaar met zijn 43 werknemers een omzet van zo’n 8 miljoen euro: “wij zijn als KMO heel erg klantgericht en kunnen in dit opzicht de concurrentie met de grote huizen aan,” zegt Michel Cuvelie. “Wij zijn daartoe heel flexibel en stellen onze prijzen doelbericht bij. Wij zijn als Air.clima ook niet te klein voor de grote orders.” Kan het dan ook verbazen dat het Japanse Daikin Air.Clima onlangs een award toekende voor de manier waarop de firma uit Kontich de volledige koeling bij Toyota in Evere uitbouwde?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.