AirShaper toont expertise in aerodynamica

ANTWERPEN – AirShaper maakt de testfase van ontwerpers aanzienlijk gemakkelijker. De Antwerpse start-up lanceert een virtuele, geautomatiseerde windtunnel waarmee iedereen aan de slag kan om prototypes uit te testen. Er is geen expertise voor nodig.

Drones langer laten vliegen of het verbruik van voertuigen reduceren. Het heeft allemaal te maken met aerodynamica. Om analyses uit te voeren, creëren ontwerpers prototypes en 3D-modellen die ze in een dure windtunnel of via ingewikkelde computersimulaties uittesten. AirShaper neemt die drempels voor ontwerpers weg.

“AirShaper laat het toe om de aerodynamica van een 3D-model in drie eenvoudige stappen te analyseren en te verbeteren”, licht Wouter Remmerie, oprichter van AirShaper, toe. “Het 3D-model moet worden doorgestuurd naar de website, de virtuele windtunnel voert de analyse uit en de resultaten worden in een volledig verslag gegoten. Daarin staan 3D-illustraties van de luchtstroming, informatie over de luchtweerstand van het ontwerp, indicaties rond probleemzones en ondersteunende uitleg.”

AirShaper stelt de online toepassing voor alle ontwerpers en ingenieurs beschikbaar. Op termijn wil het jonge bedrijf, dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC en accelerator imec.istart, zijn diensten wereldwijd uitrollen. Momenteel werken er vijf mensen.