Nieuws Antwerpen AIS zet feestjaar in n.a.v. 50-jarig bestaan

AIS zet feestjaar in n.a.v. 50-jarig bestaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AIS zet feestjaar in n.a.v. 50-jarig bestaan

Antwerp International School (AIS) in Ekeren organiseerde op 1 september een ‘Inspiratiedag’ voor de leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Dit was het eerste initiatief in een reeks gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens het schooljaar 2017/18 om de 50ste verjaardag van AIS te vieren.

Schoolhoofd Andreas Koini: “We zijn altijd op zoek naar unieke manieren om de interesse van onze leerlingen te prikkelen en hen te stimuleren om voor hun talenten te gaan. Door uitmuntende sprekers uit verschillende disciplines uit te nodigen beklemtonen wij de holistische leercultuur van onze school, die volgens ons essentieel is om van onze leerlingen geëngageerde wereldburgers te maken.”

Streven naar uitmuntendheid en creativiteit aanmoedigen

De traditionele lessen maakten op de eerste schooldag plaats voor voordrachten van gepassioneerde sprekers uit uiteenlopende disciplines: kunst, atletiek, technologie en wetenschap.
AIS verwelkomde auteur Annick Beyers, bekend van haar boeken ‘Oscar & Felix’ en ‘Het Smulparadijs’, die de kinderen in de ban hield. De laatstejaars van de lagere school en de secundaire jaren luisterden naar levensverhalen van sterrenkundige, piloot-instructeur en ‘Space Traveller Trainer’ Nancy Vermeulen en voormalig Belgisch triatleet Mark Herremans die zesde werd in het Ironman World Championship in 2001.

35 nationaliteiten

AIS, opgericht in 1967, heeft een lange traditie van internationaal uitstekend onderwijs in het Engels. Jongeren uit 35 verschillende landen lopen er school. AIS biedt het IB Primary Years Program (IBPYP), het IB Middle Years Program (IBMYP) en het International Baccalaureate Diploma (IBDP).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.