Nieuws Antwerpen Akkoord over overname easy-m door Apple-verdeler Switch

Akkoord over overname easy-m door Apple-verdeler Switch

Akkoord over overname easy-m door Apple-verdeler Switch

switchApple-verdeler Switch  neemt alle winkels van de keten easy-m over. Het akkoord daarover is nu helemaal rond.  Easy-m is een Appleverdeler die zijn wortels heeft in Herentals en na overnames zijn keten heeft uitgebreid tot winkels in Brussel en Wallonië. Door die overname wordt Switch veruit de belangrijkste winkelketen voor Apple-producten van België. De keten zal 32 winkels tellen en meer dan 300 personeelsleden tewerkstellen. Switch richt zich naast de particuliere markt ook op het bedrijfsleven.

easy-mEasy-m is een familiebedrijf onder leiding van Annick Maes. Het werd opgericht in 1937 en was aanvankelijk een zaak van schrijfmachines. De grote groei kwam er met de opkomst van de elektrische kantoormachines.  Begin jaren tachtig werd het bedrijf één van de eerste Apple-verdelers in België. Na overnames kwam de keten, onder de nieuwe naam easy-m, ook in beeld in Brussel en Wallonië.

Switch biedt nu in bijna elke grote Belgische stad een verkooppunt: het bedrijf krijgt negen extra winkels in Vlaanderen, vier in Brussel en negen in Wallonië. Daardoor groeit het totaal aantal winkels van 10 naar 33. “Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen nog via overnames” zegt Rik Vrancken, CEO van Switch.

Switch-CEO Rik Vrancken, die 20 jaar geleden met de ‘premium reseller’- keten Switch van start ging, heeft nu 100% van de  aandelen in handen, ook die van het overgenomen easy-m. De directie van easy-m wil liever niet reageren. ‘Ik ben zelf van Herentals en ik ken de familie Maes, de eigenaars van easy-m al heel lang. We hebben ook drie jaar lang over deze overname gepraat’ zegt Rik Vrancken. “We hebben een erg professioneel directieteam. Bij easy-m was dat iets minder duidelijk, wat zeker een rol heeft gespeeld bij de overname van easy-m”

Nu Apple bij de consumenten een bekende naam is geworden wil Switch zich vooral gaan toeleggen de B2B-markt, zoals bedrijven, overheden en scholen. Vooral bij de Belgische kmo’s is er vandaag veel vraag naar Apple-producten. Switch zet verder actief in op de markt van tweedehands Apple-toestellen, meer bekend als Switch Restore.
Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.