Nieuws Antwerpen Aktua Invest oriënteert zich naar binnenstad

Aktua Invest oriënteert zich naar binnenstad

Aktua Invest oriënteert zich naar binnenstad

aktuaProjectontwikkelaar Aktua Invest oriënteert zich vandaag vooral naar kleinere projecten in de binnenstad. Een en ander is een gevolg van de aanhoudende druk op de immobiliënmarkt.  Investeringen in grote baanwinkels en bedrijfsgebouwen staan vandaag on hold. “Wij passen ons daarom aan aan de markt”, zegt zaakvoerder Karl Lanslots.

De vastgoedmarkt heeft het vandaag minder makkelijk. De aanhoudende crisis zet een rem op de investeringen. Aktua Invest uit Wilrijk was tot nog toe sterk gespecialiseerd in de lancering van commercieel vastgoed. Het ging dan vooral om relatief grote winkelprojecten op drukke invalswegen naar de steden en om de oprichting van bedrijfsgebouwen. “Wij zoeken het vandaag bij voorkeur in kleinere winkelprojecten in de binnensteden. We combineren de commerciële complexen doorgaans  met appartementen. Zo  hebben wij bv. in Essen een nieuwe winkelruimte opgezet met daar bovenop tien  appartementen. In Ravels hebben we een werf opgestart met 400 vierkante meter winkelruimte en vijf appartementen. Dit zijn kleinere entiteiten die het alsnog goed blijven doen. De appartementen worden verkocht maar de commerciële panden blijven in onze portefeuille.”

Aktua Invest moet het vooral hebben van zijn jarenlange ervaringen in de markt en de flexibiliteit op het vlak van schaalgrootte. De projectontwikkelaars nemen in dit opzicht het hele traject van de investering voor hun rekening. Dit dan van het vinden van de geschikte locatie  tot de voorbereiding van de bouwactiviteiten en de afwerking ervan. Aktua Invest werkt daartoe met partners waarmee het al vele jaren goede relaties opgebouwd heeft.

“Neen, dit zijn zeker geen goede tijden. Maar je kunt in elke economische omgeving opportuniteiten vinden voor succesvolle projecten”, zegt Karl Lanslots.  “Een van onze recente successen was nog de herbestemming van de vroegere site van het conservenbedrijf  Marie-Thumas aan de Mechelse stadsrand. Een project in opbouw, waar wij nu ca. 2000 m² gebouwd hebben i.p.v. 900 m². De commerciële winkelsite wordt daarbij weer aangevuld met nieuwe winkels zoals Action en Wibra.

Bij Aktua Invest werken zes mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.