Nieuws Antwerpen Al eens infrarood overwogen?

Al eens infrarood overwogen?

Al eens infrarood overwogen?

Plafond infraroodtoepassing

Plafond infraroodtoepassing

Infraroodexpert, onderdeel van New Technics Group, startte in juli 2014. Vorig jaar realiseerde Infraroodexpert een omzet van om en bij 600.000 euro. Zaakvoerder is Shahab Nisary die een jarenlange ervaring opdeed in de bouwsector waar hij als houtskeletbouwer infraroodverwarming toepaste in vele projecten.

Tot vijf jaar geleden was infraroodverwarming als energiezuinig alternatief voor hoofd- of bijverwarming onbekend in Vlaanderen. Ook vandaag is het nog geen vertrouwd verschijnsel. Zaakvoerder Shahab Nisary merkt wel een duidelijke evolutie: “Waar wij vroeger onze bezoekers van a tot z moesten uitleggen hoe infraroodverwarming werkt, krijgen we nu mensen over de vloer die al geïnformeerd zijn en vooral concreet advies wensen over hoe en waar infraroodverwarming bij hen thuis kan geplaatst worden.”

Dat Infraroodexpert zich in een groeiende markt begeeft, is een aantal privé-investeerders niet ontgaan. Drie investeerders, alle leden van BAN Vlaanderen (Business Angel Netwerk Vlaanderen vzw), zetten dit jaar mee de schouders onder de onderneming.
Shahab Nisary: “Om tegemoet te komen aan die groeiende vraag naar alternatieven voor energiezuinig verwarmen, moesten we uitbreiden en dat is nu mogelijk. We werven dit jaar drie extra personeelsleden aan en vernieuwen onze showroom aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Het is maar liefst de grootste showroom voor infraroodproducten in de Benelux.”

Tot nu toe richtte Infraroodexpert zich op de B2C markt. “Wij zullen ons daarnaast ook focussen op de B2B-markt”, vervolgt Nisary. Bedrijven die beschikken over zonnepanelen kunnen bijna gratis verwarmen met infrarood.
“Onze oplossingen zijn interessant voor werkplekken met moeilijk te verwarmen ruimtes zoals een open kantoor in een magazijn of een onthaaldesk vlak aan de inkom”, aldus de zaakvoerder. Het is namelijk zo dat infraroodverwarming niet de lucht, maar eerst en vooral objecten, personen en materialen opwarmt. Dat maakt dat je op een kostenbesparende manier ook lastige plekjes kunt verwarmen. “Uiteindelijk werkt Infraroodverwarming net als de weldadige warmte van de zon, maar dan zonder UV-stralen”, concludeert Nisary.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.