Nieuws Antwerpen Al ruim 65.000 handtekeningen voor eventuele nieuwe BAM-volksraadpleging

Al ruim 65.000 handtekeningen voor eventuele nieuwe BAM-volksraadpleging

Al ruim 65.000 handtekeningen voor eventuele nieuwe BAM-volksraadpleging

oosterweelDe actiecomité’s Ademloos, Ringland en Straten-general hebben al 65.033 handtekeningen opgehaald voor een nieuwe volksraadpleging over het BAM-tracé. Dat hebben onze collega’s van De Standaard vernomen. De actiegroepen eisen een aanpassing van de plannen. Ze hopen de 75.000 handtekeningen bijeen te sprokkelen die nodig zijn om de volksraadpleging aan te vragen.

De actiegroepen verzetten zich tegen het Oosterweeltracé zoals dat nu voorligt. Ze vrezen dat daardoor de volledige overkapping van de Antwerpse ring niet mogelijk zal zijn en dat het ook een scheiding van doorgaand en lokaal verkeer in de weg zal staan. De vrijwilligers die de handtekeningen ophalen stellen bij de Antwerpenaars een grote bereidheid vast om de petitie te tekenen. Veel burgers zijn er niet van overtuigd dat de beloofde overkapping gerealiseerd kan worden in combinatie met het BAM-tracé

De actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal hebben eerder al benadrukt dat een nieuwe volksraadpleging de allerlaatste optie is. “Maar we hoeven daar niet negatief over te doen: het is een perfect legaal middel en het toppunt van democratie”, stelt Wim van Hees van Ademloos. Tegen eind oktober willen de actiegroepen aan het vereiste aantal handtekeningen geraken. Dat moet minimaal 10 procent vertegenwoordigen van de Antwerpenaars ouder dan 16 jaar, maar de actiegroepen mikken zelfs op 75.000 handtekeningen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.