Nieuws Antwerpen Albatros staat nog altijd overeind

Albatros staat nog altijd overeind

Albatros staat nog altijd overeind

albatrosDe nieuwe eigenaars van de Independent Belgian Refinery (IBR)  hebben verleden jaar 18 miljoen euro geïnvesteerd in de installaties langs de Antwerpse Scheldelaan. De raffinaderij heeft daarmee haar flexibiliteit op de markt nog verbeterd.

De kleinste van de Antwerpse raffinaderijen, IBR heeft al heel wisselvallige jaren achter de rug. De installaties veranderden al verscheidene keren van eigenaar. Het vroegere Albatros gaat nog terug op de Roemeense raffinaderij die destijds opereerde op het Antwerpse Zuid. In 2012 werd de fabriek voor de zoveelste keer doorverkocht. De vroegere eigenaars verkochten ze als de Belgian Refining Corporation aan nieuwe privé-investeerders die ze nogmaals omdoopten tot IBR.

In een vrij moeilijke marktomgeving heeft IBR een relatief goed boekjaar 2014 afgesloten. Er werden voor 96 miljoen euro processing fees gerealiseerd. Daar werd een bedrijfsresultaat van 4,4 miljoen euro op verdiend.

IBR draait op een maakloonakkoord met de groep Gunvor waardoor de raffinaderij afgeschermd wordt van de snelle fluctuaties op de internationale oliemarkten. De bouw van een tweede gasreductiestation heeft de onderhoudscyclus afgesteld op vier jaar.  Het bedrijf stelt zo’n 220 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.