Nieuws Antwerpen Alcatel-Lucent Bell snelst groeiend Antwerps ICT-bedrijf

Alcatel-Lucent Bell snelst groeiend Antwerps ICT-bedrijf

Alcatel-Lucent Bell snelst groeiend Antwerps ICT-bedrijf

alcaAlcatel-Lucent Bell is het snelst groeiende Antwerpse ICT-bedrijf. Het tijdschrift Datanews heeft in dit opzicht de omzetcijfers over 2014 vergeleken met die van 2013. Alcatel-Lucent Bell realiseerde verleden jaar een omzet van 313 miljoen euro. Dit was bijna dubbel zoveel als de 167 miljoen euro van het jaar ervoor.

Datanews heeft de duizenden cijfers van de Trends Top-30.000 gefilterd op de resultaten van de ICT-bedrijven. Daaruit blijkt alvast dat Avnet Europe het snelst groeiende ICT-bedrijf in het land is. De analisten wijzen er evenwel op dat Avnet zijn 3,8 miljard euro voor een groot stuk buiten de Belgische markt realiseert. Tech Data wordt afgevlagd op 1,1 miljard euro en dan volgt Alcatel-Lucent Bell.

De vrij spectaculaire groeicijfers van het Antwerpse telecombedrijf moeten uiteraard in enig perspectief geplaatst worden. Alcatel-Lucent Bell heeft vele opeenvolgende jaren van neergaande cijfers achter de rug. Het vroegere Bell Telephone zag zijn resultaten binnen de Franse groep Alcatel al die tijd onafgebroken dalen. Voor het eerst sinds lang is er nu weer een stijging. Het is overigens af te wachten waar het in de komende jaren naartoe gaat. Alcatel wordt binnen enkele weken overgenomen door het Finse Nokia.

Opmerkelijk nog: de Groep Cronos uit Kontich staat op diezelfde lijst van snelle groeiers 18de gerangschikt. Het bedrijf heeft voor 2014 een omzet gerealiseerd van 87 miljoen euro, 20 miljoen meer dan het jaar ervoor.

In diezelfde publicatie van Datanews kun je ook de lijst van de 200 grootste ICT-bedrijven in omzet vinden. De Antwerpse nummer één, Agfa HealthCare haalt hier met 645 miljoen euro de 10de plaats. Alcatel-Lucent Bell komt met 313 miljoen euro op de 16de plaats. Cronos staat 56ste, Niko uit Sint Niklaas met 81 miljoen euro 60ste, Egemin (Zwijndrecht) met 65 miljoen 77ste, Cmosis (Berchem) met 52 miljoen 91ste. Verder Ferranti Computer Systems (Antwerpen) op de 119de plaats met 36 miljoen euro,  SecureLink (Wommelgem) 153ste met 28 miljoen euro, OM Partners met 28 miljoen 154ste en Xylos (Antwerpen) met 25 miljoen 168ste.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.