Nieuws Antwerpen Alle hens aan dek bij TEC

Alle hens aan dek bij TEC

Alle hens aan dek bij TEC

stan de keyzerHet technisch consultancy en projectsourcing bedrijf TEC is onlangs verhuisd van Borgerhout naar de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. TEC zet hooggekwalificeerde consultants in voor engineering- en constructieprojecten in de industrie, bouw, real estate en telecom. De onmiddellijke nabijheid van het industrieel complex rond de haven is daarbij uiteraard een belangrijk gegeven.

Omdat er de laatste maanden nogal wat nieuwe investeringsprojecten in de haven op gang getrokken worden is het vandaag alle hens aan dek bij TEC. Grote groepen als Total bouwen hun infrastructuur verder uit. Human Capital Group – waar TEC deel van uitmaakt – kan zo’n 400 hooggespecialiseerde technici inzetten en werkt intensief mee aan bepaalde deelopdrachten. Het gaat dan om bijvoorbeeld piping, E&I, mechanical, process, procurement, veiligheid, IT of inspectie. “Vaak zijn we al betrokken bij de voorbereidende fase van projecten. We bieden onze klanten meerwaarde door samen met hen het project uit te tekenen”, zegt Stan De Keyser, sales director bij TEC. “Wij kunnen in dit opzicht vooral bouwen op de ervaring van onze consultants, doorgaans mensen die de sector door en door kennen. Onder hen veel vijftigplussers, mensen met ervaring en stielkennis.”

TEC tekende verleden jaar voor een omzet van liefst 26 miljoen euro, 3,3 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. En dat in volle crisis. Ook voor het lopende boekjaar liggen de ambities heel hoog. “Wij denken overigens traditioneel ver vooruit. We tekenen vandaag al perspectieven uit naar het jaar 2016.”

Traditionele klanten van TEC zijn uiteraard vooral de petrochemie, farma, bouw en telecom, vier sectoren die sterk vertegenwoordigd zijn in Antwerpen. “De ingezette consultants worden gekozen in functie van het project dat de klant wil uitbouwen. Wij lichten dat project traditioneel heel nauwkeurig door om er dan de valabele consultants te kunnen op afsturen. Hun profielen matchen het best met wat de klanten verlangen. Op deze manier verliezen ze ook geen tijd in de zoektocht naar de mensen die ze willen vinden.”

Human Capital Group groepeert vijf technische consultancy bureaus. Met Digit4, PCI, Advitek (Luxemburg) en P&T Techno (Nederland) heeft TEC enkele zusterbedrijven. Digit4 is de IT-poot van de groep. PCI is gespecialiseerd in lastechnieken en niet-destructief onderzoek. Het management van de groep is al een tijdlang gehuisvest op de vierde verdieping van de Nordic Building in Antwerpen. Het leek dus aangewezen om ook de aansturende diensten van TEC vanuit Borgerhout naar de Sint-Pietersvliet te laten verhuizen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.