Nieuws Antwerpen ALS0-Group onderkent voorzichtige heropleving

ALS0-Group onderkent voorzichtige heropleving

ALS0-Group onderkent voorzichtige heropleving

alsoHet gaat duidelijk de goede richting uit bij de ALSO-Group. De jaarcijfers mogen best gezien worden en ook de perspectieven voor het nieuw ingezette jaar ogen goed. Het bedrijf uit Wilrijk is een producent van voornamelijk transportrollen en trommels. “Wij werken in een heuse nichemarkt”, zegt zaakvoerder Michel Albertz. “Onze klanten plannen nieuwe projecten en kopen weer installaties. Ze komen dan bij ons terecht als onderaannemer.”

Het gaat er weer druk aan toe in de mechanische werkplaats van de ALSO-Group. Het mag een positief signaal zijn want wanneer de machinebouw goed draait wordt de bodem onder een herstel gelegd, is de traditionele redenering van economisten.

De ALSO-Group is als bedrijf gegroeid uit de ambachtelijke activiteiten van Gilbert Vermeylen. Zijn onderneming werd in 2009 overgenomen door Michel Albertz, de man waar Gilbert Vermeylen al een tijdlang mee samenwerkte. Het bedrijf werd omgebouwd tot de groep die vandaag tekent voor een omzet van nu zowat 1,5 miljoen euro.

De onderneming deed in het verleden meer aan draai- en freeswerk. Die traditionele activiteiten worden geleidelijk aan verminderd voor de eigenlijke productie van transportrollen, aandrijf-, keer- en kooitrommels, doorrolsystemen, trommelmotoren, motorrollen, lagers en lagerbrokken enz. De groep werkt voor heel uiteenlopende sectoren als de voedingssector, de voedingsbedrijven, de logistiek, de chemie, de steenkoolnijverheid enz. “Draai- en freeswerk tekent nu nog maar voor 5% van onze eigenlijke productie-activiteiten. Wij gaan helemaal in de richting van het maatwerk op staal, kunststof, brons, messing, koper enz.”

De grote kracht van de ALSO-Group ligt in de kwaliteit in vakmanschap en in precisie. “Weet je, transportbanden moeten altijd zonder problemen kunnen functioneren. Wij screenen in dit opzicht zorgvuldig onze leveranciers zodat wij altijd het beste materiaal binnenkrijgen.”

De ALSO-Group is tevens de verdeler van enkele internationaal toonaangevende merken. Zo voor de Nederlandse rollenproduent NDW en het Duitse Kugellager Fiedler. Het bedrijf uit Wilrijk heeft tevens commerciële contacten met Itoh-Denki, Euroroll en LAT-Trommelmotoren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.