Nieuws Antwerpen ALSO-Group ziet groeikansen in export

ALSO-Group ziet groeikansen in export

ALSO-Group ziet groeikansen in export

albertzDe crisis lijkt over haar hoogtepunt heen. Ook bij de ALSO-Group in Wilrijk wordt voor dit jaar een groei van 10% verdisconteerd. De ALSO-Group produceert als mechanische werkplaats oa. transportrollen, trommelmotoren, aandrijfsystemen e.a. voor machinebouwers, voortverkopers en eindklanten. Wanneer de machinebouw goed draait wordt de bodem onder een herstel gelegd, is de traditionele redenering van economisten.

De ALSO-Group is als bedrijf gegroeid uit de ambachtelijke activiteiten van Gilbert Vermeylen. Zijn onderneming werd in 2009 overgenomen door Michel Albertz, de man waar Gilbert Vermeylen al een tijdlang mee samenwerkte. Het bedrijf werd omgebouwd tot de groep die vandaag tekent voor een omzet van nu al 1,6 miljoen euro. “Het gaat vandaag redelijk goed”, zegt Michel Albertz. “We onderkennen opnieuw groei in de markt. Die rustige opbouw duidt op een ommekeer. We hebben in 2011 ook een economisch herstel meegemaakt. Maar het ging toen allemaal veel te snel. De terugval was even spectaculair. Vandaag gaat het langzamer, maar ook veel zekerder.”

In Wilrijk wordt aan draai- en freeswerk gedaan, er worden machine componenten gemaakt en lagers. Heel ver vooruit kan het bedrijf niet kijken. “Het gaat bij ons steevast om bestellingen die binnen de drie tot vier weken moeten geleverd worden. Wij moeten dus afwachten wat er binnenkomt, van dag tot dag. Maar januari was in elk geval veelbelovend. Ik durf hopen dat we dit jaar een groei van zowat 10% zullen realiseren.”

De groep werkt voor heel uiteenlopende sectoren als de voedingssector, de voedingsbedrijven, de logistiek, de chemie, de steenkoolnijverheid enz. In de bedrijfshall worden transportrollen ineengestoken, aandrijfsystemen, keer- en kooitrommels, doorrolsystemen, trommelmotoren, motorrollen enz. De laatste tijd komen er zelfs bestellingen binnen uit het buitenland. Tot helemaal uit Slovenië. “Kennelijk het resultaat van onze inspanningen om een goede website te maken”, zegt Michel Albertz. “We moeten onze presentatie op internet nog even bijwerken maar de resultaten zijn onmiskenbaar. Ik mag dns ook concluderen dat er in de export voor ons nog ongemeen veel kansen liggen. De uitvoer tekent vandaag nog maar voor 5% van onze activiteiten. Daar zit dus zeker nog meer in.”

De grote kracht van de ALSO-Group: kwaliteit in vakmanschap en precisie. “Weet je, transportbanden moeten altijd zonder problemen kunnen functioneren. Wij screenen in dit opzicht zorgvuldig onze leveranciers zodat wij altijd het beste materiaal binnenkrijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.