Nieuws Antwerpen Alumarc is versterkt uit de crisis gekomen

Alumarc is versterkt uit de crisis gekomen

Alumarc is versterkt uit de crisis gekomen

alumarcIndien het dit jaar wat meezit wordt er allicht in 2015 geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand. Alumarc is versterkt uit de crisis gekomen en kijkt vooruit. Het bedrijf uit Wuustwezel kocht eerder nog een nieuwe CNC-gestuurde doorvoermachine aan. “Ik moet aan de andere kant vaststellen dat het lopende jaar toch iets moeilijker is dan de twee voorgaande”, zegt Bart Adriaensen.

Vader Marc Adriaensen en zoon Bart zetten Alumarc op in 2006. Ze gingen ramen en deuren in aluminium maken. Ze gingen van start in hun eigen productie-atelier en slaagden er al gauw in om een interessant klantenbestand op te bouwen. De markt draaide goed. Alumarc werkte met systmen van Sapa Building Systems en Saint Gobain. In het productie-aanbod steken de aanmaak van buitenschrijnwerk, zonneweringen, rolluiken, veranda’s enz.

Toen kwam de crisis van 2008. Het was tanden bijten in Wuustwezel “maar we zijn er alles bijeen versterkt uitgekomen”, zegt Bart Adriaensen. “Het is niet bepaald makkelijk geweest maar we hebben het overleefd.”

Alumarc draait nu op vijf productie-arbeiders in het atelier en drie bedienden. “We plaatsen zelf geen ramen of deuren, neen. Dat wordt uitbesteed aan een aantal vaste onderaannemers waar we uitstekende lijnen mee uitgezet hebben.”

Vandaag gaat het effectief iets minder. “Weet je, in de uitlopers van de crisis hebben een aantal concurrenten het nog altijd niet makkelijk. Het is dus vechten om elke bestelling. Met alle gevolgen vandien. De prijzen staan zwaar onder druk.” Het orderboek ziet er ondertussen nog vrij behoorlijk uit. “Wij kijken altijd tot drie à vier maanden vooruit. We hebben zeker nog werk tot eind september. Ondertussen kan er nog veel gebeuren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.