Nieuws Antwerpen Ambits helpt ondernemingen met people management

Ambits helpt ondernemingen met people management

Ambits helpt ondernemingen met people management

ANTWERPEN – Ambits is een nieuw Antwerps bedrijf dat samen met middenmanagers van ondernemingen aan de slag wil gaan om hun uitdagingen op vlak van people management in kaart te brengen. Het bedrijf van Gerrit Sarens vertrekt vanuit de praktische ervaring en biedt daarom ervaren business mentoren aan.

De coronacrisis gooit roet in het eten van zowat alle bedrijven. Voor velen heeft de gezondheidscrisis grote financiële gevolgen, waardoor sommigen zelfs de boeken moeten sluiten. Toch gaat Ambits van start in deze woelige tijden. Volgens het bedrijf moeten people and business in balans zijn om de ambities van hun organisatie waar te kunnen maken. “In de huidige context hebben heel wat organisaties gemerkt dat deze balans er niet is”, zegt oprichter Gerrit Sarens.

Het bedrijf biedt ondernemingen ervaren business mentoren aan om hun middenmanagers bij te staan rond people management. “In mijn vorige job kwam ik vaak in contact me CIO’s en CTO’s. Vaak hoorde ik hun verhalen en frustraties over de soms gebrekkige people management capaciteiten van het zogenaamde middenmanagement. Ik ken zelf ook enkele middenmanagers die ondanks hun vele uren opleiding en coaching nog dagelijks tegen de muur lopen als het om people management gaat. Zo kwam ik op het idee om business mentoring als een service op de markt te zetten”, vertelt de oprichter.

Ambits vond een werkplek in bedrijvencentrum Soetenborgh vlakbij Antwerpen-Berchem en het Groen Kwartier. Er zijn al een twintigtal mentoren ingeschreven bij het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.