Nieuws Antwerpen American Lifestyle pronkt met Harley-Davidson

American Lifestyle pronkt met Harley-Davidson

American Lifestyle pronkt met Harley-Davidson

motoAmerican Lifestyle is als bedrijf hét mekka van Harley-Davidson voor Antwerpen en het Waasland. Het motorenbedrijf verhuisde in 2011 van Dendermonde naar Zwijndrecht waar het langs de autoweg meteen heel veel exposure kreeg. De dealer van het Amerikaanse icoon organiseert geregeld manifestaties die de sfeer van Easy Rider uitstralen.

Het bedrijf uit Zwijndrecht is vandaag een druk bezochte dealer van Harley-Davidson die zowel nieuwe als tweedehandsmodellen verhandelt. Opmerkelijk is alvast dat American Lifestyle verscheidene technici tewerkstelt die eerder de Harley-Davidson University bezocht hebben en er de technologie van de wereldberoemde motoren helemaal in zich opgenomen hebben. In Zwijndrecht kun je overigens ook terecht voor onderdelen en accessoires.

American Lifestyle
neemt nu deel aan de internationale ‘Battle of the Kings’-wedstrijd. Het gaat erom dat Harley-Davidson-dealers in geheel Europa strijden om de titel ‘The Custom King’ met de best gecustomizde Street 750-motorfiets. De deelnemende dealers nemen het nieuwe model Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

De twaalf dealers in de Benelux gaat het eerst om de titel ‘The Custom King’ van de Benelux. Het publiek stemt via Facebook welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized.

De Benelux-winnaar gaat vervolgens naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz, Frankrijk, van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury van customizers één Europese dealer tot de Europese ‘Custom King’.

Timo Van den Broeck, de eigenaar van American Lifestyle, en zijn technicus Rudy Willaert kozen ervoor om een ‘Street Fighter’ te maken. “Dankzij de minimalistische bouw van de Street is er veel ruimte voor aanpassingen en extra’s. We hebben onder meer het zadel en de benzinetank aangepast, de bike verlaagd en vooral veel aandacht besteed aan de details. We willen aantonen dat je met een beperkt budget en wat creativiteit een motorfiets kunt omtoveren tot een unieke, gepersonaliseerde bike. Harley-Davidson maakt al sinds 1903 custom bikes – langer dan welk merk dan ook. Geen enkele motor is dezelfde.”

Stemmen op de Street Fighter-motor van American Lifestyle kan via de Facebook-pagina van Harley-Davidson Benelux. Door te stemmen, maakt men bovendien kans op Harley-Davidson-prijzen: de winnaar krijgt gedurende drie maanden een Street-motor tot zijn beschikking (Summer on a Street). Andere prijzen zijn een roadtrip met een Street naar het event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz en een lederen Harley-Davidson-jack.

De Street 750 is de meest recente toevoeging aan de ‘Dark Custom’-serie van Harley-Davidson. Deze serie toont het moderne, meer ‘underground’ gezicht van Harley-Davidson. Het is een gedurfde, urban kijk op de typische Harley-Davidson-traditie. Gestript, minimalistisch en gestyled met een authentieke retrolook.

Harley-Davidson, Inc. is de moedermaatschappij van de groepsmaatschappij die handel drijft als Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. De Harley-Davidson Motor Company produceert cruiser en custom motorfietsen en toermotorfietsen. Harley-Davidson Motor Company biedt een volledig gamma van motoronderdelen, accessoires, motorkleding en algemene artikelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.