Nieuws Antwerpen Amerikaanse ambassadeur Gutman bestuurder bij Exmar

Amerikaanse ambassadeur Gutman bestuurder bij Exmar

Amerikaanse ambassadeur Gutman bestuurder bij Exmar

gutmanDe Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman wordt bestuurder bij het Antwerpse gastankerbedrijf Exmar.  Die benoeming is goedgekeurd op de algemene aandeelhoudersvergadering van de onderneming.  Gutman legt zijn functie als ambassadeur eind juli neer.

Gutman heeft zich tijdens de afgelopen jaren als ambassadeur heel erg populair gemaakt in ons land. Hij maakte er bv. een punt van om persoonljik alle Belgische gemeentes te bezoeken. Tot de kleinste gemeente toe. Hij slaagde er telkens in om zich vlot te bewegen onder de Belgische bevolking. Omdat zijn mandaat eind juli ten einde loopt keert hij terug naar de Verenigde Staten.

Het gastankerbedrijf Exmar heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om Gutman een bestuursfunctie in het bedrijf aan te bieden. Topman Nicolas Saverys viseert daarbij ongetwijfeld de goede contacten die Gutman in de Verenigde Staten heeft. De man is oa. een goede persoonlijke vriend van de Amerikaanse president Obama. Saverys is van oordeel dat de Democratische Partij van Obama nog vele jaren aan de macht zal blijven. Indien de kandidaat-opvolgster van Obama, Hillary Clinton ten minste in goede gezondheid blijft.

De link van Exmar naar de Verenigde Staten toe heeft alles te maken met de langetermijnplannen die Washington heeft op het vlak van schaliegas. De Amerikanen hebben verscheidene projecten opgezet om het schaliegas te exploiteren. In Amerika zullen daardoor grote voorraden gas voor export vrij komen. Als gastankerbedrijf zou Exmar zich daar goed kunnen positioneren.

Exmar heeft toonaangevende technologie in huis voor het vervoer van gas. De schepen zijn uitgerust met de meest moderne technologie. Exmar tekende in 2012 voor een omzet van 489 miljoen dollar (+8%).

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer