Nieuws Antwerpen Amerikaanse award voor Night of the Proms

Amerikaanse award voor Night of the Proms

Amerikaanse award voor Night of the Proms

nightproms Tijdens het jaarlijkse Mid-America EMMY® Awards Gala in Kansas City kreeg de Night of the Proms een gouden beeldje overhandigd in de categorie Arts/Entertainment Program/Special. Het Mid-America EMMY® Awards Gala wordt jaarlijks georganiseerd door de National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) en beloont uitzonderlijke verwezenlijkingen in televisie en aanverwante media met de felbegeerde EMMY® Award.

Night of the Proms, dit jaar aan zijn 30ste editie toe in Antwerpen, was dit jaar één van de genomineerden met zijn inzending van een 13-delige televisiedocumentaire en ging meteen met een Mid-America Chapter Regional EMMY® Award aan de haal.

De Night of the Proms-documentaire brengt een compilatie van de spectaculairste fragmenten uit de rijke geschiedenis van het evenement. Ze toont enkele van ’s werelds grootste sterren die geruggesteund door het prestigieuze orkest Il Novecento uit België, de Electric Band en het koor Fine Fleur superhits brengen uit de laatste 5 decennia in een buitengewone setting. Tussen de verschillende fragmenten zijn ook backstagebeelden en interviews te zien die een exclusief beeld brengen van een van de meest succesvolle en langstlopende concertreeksen ter wereld.

De muziekdocumentaire werd geproducet door International Media Partners. Het algemene beheer van elk aspect van de productie was in handen van Carole Myers. Jan Vereecke en Jan Van Esbroeck, stichters van Night of the Proms, en Wim Reijnen, co-executive producer van de reeks, ontvangen voor hun aandeel in de productie ook een Emmy® Award.

De reeks bevat unieke Night of the Proms livebeelden van onder meer Sting, Andrea Bocelli, Joe Cocker, James Brown, Meatloaf, Donna Summer, Tears For Fears, Seal, Sinéad O’Connor, Alan Parsons, Roger Hodgson, David Garrett, En Vogue, Mike Oldfield en Naturally 7.

De 13-delige documentaire en een compilatie-aflevering van 90 minuten werden ter promotie van de eerste Night of the Proms-tournee in de Verenigde Staten in 2013 en 2014 getoond op 4 lokale televisiezenders van PBS: in Kansas City (KCPT), Arkansas (AETN), North Texas (KERA) en Nebraska (NET). De allereerste vier concerten van Night of the Proms op Amerikaanse bodem vonden tussen 19 en 22 juni plaats in Dallas (TX), Little Rock (AR), Kansas City (MO) en Omaha (NE). De tour werd geproducet door Emery Entertainment uit St. Louis (MO) en had Grammysterren Michael McDonald, Kenny Loggins, The Pointer Sisters en Nile Rodgers en Chic op de affiche.

Volgend op de algemene positieve receptie van de 4 concerten en de televisiereeks wordt voor 2015 een nationale tournee met meer dan 40 data doorheen heel de Verenigde Staten op poten gezet. Aanvullend wordt ook gewerkt aan een nationaal uitzendschema voor de 13-delige documentaire en de compilatie-aflevering van de serie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.