Nieuws Antwerpen Amerikaanse Tosca neemt Contraload uit Aartselaar over

Amerikaanse Tosca neemt Contraload uit Aartselaar over

Amerikaanse Tosca neemt Contraload uit Aartselaar over

AARTSELAAR – De oprichters en aandeelhouders van Contraload (D2E Capital en Gimv) verkochten hun belang aan Tosca, een Noord-Amerikaanse leverancier van herbruikbare verpakkingen en oplossingen voor bevoorradingsketens.

Contraload uit Aartselaar verhuurt en beheert kunststof palletten, IBC en FLC’s en layerpads voor de professionele markt. Naast verhuur verzorgt Contraload ook het transport, de reiniging en herstelling van zijn producten.

Naast oprichters Sylvain Naets en ceo Jesse Sels verwierf ook private equity fonds D2E Capital in 2014 aandelen in Contraload. In 2016 kwam ook beleggingsmaatschappij Gimv daarbij. Contraload stelt zo’n 155 mensen te werk en realiseerde in 2019 nog een omzet van 46 miljoen euro.

Zowel de oprichters als de aandeelhouders verkochten hun belang aan Tosca, een Noord-Amerikaanse producent van herbruikbare verpakkingen en supply-chain oplossingen.

“De vraag van onze klanten is steeds internationaler en ook specifieker naar welbepaalde oplossingen”, vertelt Jesse Sels, ceo van Contraload. “Via het sterke globale netwerk, de link met retailers en de financiële power van Tosca/Apax, kunnen we samen een uniek aanbod uitbouwen dat ons met nieuwe innoverende producten en ambitieuze plannen naar nieuwe hoogtes kan brengen. We hebben een mooie run gehad met D2E Capital en Gimv en worden aan een nieuwe startlijn afgezet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.