Nieuws Antwerpen Amerikanen kunnen voortaan Seefbier proeven

Amerikanen kunnen voortaan Seefbier proeven

Amerikanen kunnen voortaan Seefbier proeven

seefbierDe Amerikanen zullen straks Antwerps Seefbier kunnen proeven. De jong opgestarte brouwerij Antwerpse Brouw Compagnie (ABC) sloot daartoe een akkoord met een Amerikaanse importeur. ABC nam samen met de Brugse brouwer Halve maan (Straffe Hendrik en Brugse Zot) deel aan de prinselijke handelsmissie in Californië.

Belgische bieren hebben een ontzettend sterke reputatie in de Verenigde Staten. Belgium is in de States in vele opzichten hét land van het bier. De snelle marktpenetratie van InBev op de lokale markt is daar zeker niet vreemd aan.

Halve Maan en ABC waagden daarom hun kans en schreven mee in voor de prinselijke handelsmissie in de Verenigde Staten. De zakenlui deden San Francisco en Los Angeles aan.

De import van buitenlands bier is strict geregeld in de Verenigde Staten. Buitenlandse brouwers zijn verplicht om een lokale partner in de arm te nemen die verantwoordelijk wordt voor de eigenlijke importacdtiviteiten. De stichter van ABC, Johan Van Dyck kon in dit kader een contract afsluiten met Artisanal Import uit Austin (Texas). De contacten met Artisanal Import werden gelegd via Christine Celis, de dochter van wijlen Pierre Celis, de man achter Hoegaarden. Celis had ooit nog zelf een brouwerij in Austin.

Volgens Van Dyck is het Amerikaanse contract voor zijn kleine brouwerij een enorme stap vooruit. ABC brouwt zijn Seefbier ondertussen nog bij Roman in Oudenaarde. Van Dyck droomt van zijn kant wél van een eigen brouwerij in Antwerpen. ABC is nauwelijks 1,5 jaar oud maar lijkt ondertussen op weg naar een groot commercieel succes. Seefbier is in elk geval goed aangeslagen bij het Vlaamse publiek. Van Dyck was zelf een hele tijd marketeer bij Duvel Moortgat maar ging vervolgens zijn eigen weg. Hij had het recept van het Antwerps Seefbier teruggevonden, een bier dat in de 19de eeuw heel populair was maar dat in de jaren dertig van vorige eeuw van de markt verdwenen was?

Xavier Vanneste van Halve Maan sloot een akkoord met Global Beer uit Boston. Die zouden de Brugse Zot verdelen in de staen Texas en Californië.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer