Nieuws Antwerpen AMW Industry heeft eigen coatingtechnologie in huis

AMW Industry heeft eigen coatingtechnologie in huis

AMW Industry heeft eigen coatingtechnologie in huis

amwHet mechanisch atelier AMW Industry heeft een flink gevuld orderboek. De onderneming is oa. gespecialiseerd in het aanbrengen van RAM-coatings. “Wij schieten in feite metaal op metaal”, zegt zaakvoerder Peter Verschuuren. “Wij werken in dit opzicht voor de petrochemie, de farma-inudstrie, de textielnijverheid, de staalsector enz.”

AMW Industry heeft al een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. Het bedrijf werd in de naoorlogse jaren opgezet als Antwerpse Motoren Werken. De stichters van AMW gingen afgedankte motoren van het Amerikaans leger ophalen in Duitsland om ze hier op te lappen en weer te laten functioneren. Het waren de jaren van de economische heropbouw. AMW Industry heeft zich evenwel geleidelijk aan moeten aanpassen aan de wisselende marktomstandigheden en kwam op die manier ook in de scheepsbouw terecht. Het ging dan om scheepskeerkoppelingen, tandwielkasten enz.

Vandaag is AMW Industry afgebouwd tot een kleine maar heel erg actieve onderneming die in opdracht van de grote groepen machine-onderdelen maakt, herstellingen uitvoert en coatings aanbrengt. Vooral de specialiteit op het vlak van coatings is indrukwekkend. “Wij hebben in 1988 een samenwerkingsakkoord gesloten met het Amerikaanse bedrijf Alloy Carbide uit Houston. Die brachten carbide coatings aan op metalen stukken. Het ging in die nieuwe technologie om hoge dichtheid, lage porositeit, een superieure hechting en hoge hardheid. Wij zijn die technologie hier gaan toepassen en hebben daar in de afgelopen jaren goed mee gescoord.”

Het draait ondertussen nog altijd flink door bij AMW Industry. In die mate dat het orderboek goed vol zit. “Wij kunnen redelijk makkelijk doorwerken”, zegt Peter Verschuuren. Toch zitten er een aantal wolken op de horizon. Hoe kun je bv. vandaag nog ervaren conventionele draaiers vinden in dit land. En vooral: wie gaat straks de leiding overnemen bij AMW Industry? Peter Verschuuren is er 60 geworden en wil het bedrijf op termijn doorschuiven naar een opvolger. Zelf heeft Verschuuren het bedrijf voor 100% in handen. “Maar wie AMW Industry wil kopen moet er wel voor zorgen dat de toekomst van het bedrijf en zijn werknemers gegarandeerd blijft”, zegt de zaakvoerder. “Dat is voor mij een absolute prioriteit. Ik ben daar vandaag nog niet mee bezig maar ik denk er wel al aan…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer