Andes Chocolatier haalt opdracht Antwerpse Handjes binnen

handjes

Relatiegeschenken in chocolade doen het traditioneel altijd goed. Zo liet Procter & Gamble zijn nieuwe fles Dreft onlangs door Andes Chocolatier namaken in chocolade. Succes verzekerd. "Onze creaties in chocolade doen het uitstekend", zegt zaakvoerder Robby Van Eynde.

Andes Chocolatier uit Puurs doet het uitstekend. De zoetebekken laten zich niets gelegen om de crisis. Andes Chocolatier heeft tijdens de eerste maanden van het lopende boekjaar opnieuw 15 tot 20% meer chocolade verkocht. Het eenmansbedrijf van vader Van Eynde bestaat vandaag 20 jaar en is bijna onafgebroken gegroeid. Andes Chocolatier doet het onder zoon Robby vandaag met een omzet van reeds meer dan 650.000 euro.

"Ik ben destijds in 1998 zelf begonnen met het maken van creaties als relatiegeschenk", zegt Robby Van Eynde. "Dat was meteen ook een schot in de zaak. Wij konden op die manier onze activiteiten wat breder open trekken." Vader Van Eynde had de zaak opgestart in de productie van pralines. Die werden aangemaakt voor bakkers en chocoladewinkels. In 2011 nam Robby de zaak over van zijn vader.

"Wij maken ondertussen onder het patent van de Syndicale Unie ook de bekende Antwerpse Handjes", zegt Robby Van Eynde nog. "Je kunt die opdracht normaal binnenhalen voor zo'n vijf jaar. Uiteraard is dat een mooi order. De verkoop van de Antwerpse Handjes tekent vandaag voor zeker een derde van ons omzetcijfer."

Op die manier is een relatief evenwicht gegroeid in de productiecijfers: een derde pralines, een derde Antwerpse Handjes en een derde relatiegeschenken in chocolade.

Andes Chocolatier werkt met vier vaste personeelsleden. Dat zijn vier creatieve handwerkers die van elke bestelling een waar feest maken. Uiteraard worden ook voor de feestdagen als Sint Niklaas en Pasen speciale opdrachten uitgevoerd. Die gaan er allemaal vlot tussendoor. "Wij draaien vanzelfsprekend ook onze hand niet om voor grote orders zoals die bij de Bibliotheekweek van de provincie Antwerpen. Wij maakten toen liefst 35.000 doosjes met telkens twee gepersonaliseerde pralines. We verwerkten ineens 1 ton chocolade."

Vanwar die vreemde naam Andes? "Die dateert nog uit de Middeleeuwen. Toen was er nog geen internet en het kwam er nog op aan om in de telefoonboek met een A helemaal voortaan te staan...."