Nieuws Andreas Pfeffer wordt nieuwe voorzitter Voka Antwerpen-Waasland: “Corona heeft onze relevantie aangetoond”

Andreas Pfeffer wordt nieuwe voorzitter Voka Antwerpen-Waasland: “Corona heeft onze relevantie aangetoond”

Foto Voka

Andreas Pfeffer wordt nieuwe voorzitter Voka Antwerpen-Waasland: “Corona heeft onze relevantie aangetoond”

ANTWERPEN – Andreas Pfeffer is verkozen tot de nieuwe voorzitter van Voka Antwerpen-Waasland. Volgend jaar neemt hij de fakkel over van huidig voorzitter Jo De Backer. De traditie wil dat de Kamer Antwerpen-Waasland haar voorzitter ruim op voorhand verkiest. “Op die manier krijgt de opvolger de kans om een jaar warm te lopen als voorzitter-elect”, vertelt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel.

De 41-jarige Andreas Pfeffer is een geboren en getogen Antwerpenaar. Na een carrière in de uitzendsector richtte hij in 2015 Recrewtment op: een specialist in rekrutering en hr-advies die intussen zeventig medewerkers telt en een omzet realiseert van meer dan veertig miljoen euro. Andreas Pfeffer was van 2017 tot 2020 ook al voorzitter van Jong Voka, de jongerenafdeling van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

“Ik ken het huis ondertussen zeer goed”, vertelt Pfeffer. “Ik ben tien jaar geleden actief geworden bij Voka op aandringen van mijn vroegere werkgever. Ik heb veel aan de organisatie te danken, nu wil ik wat terugdoen.”

Het komende jaar mag Pfeffer zich voorzitter-elect noemen. “Dat bestaat in geen enkele andere regio”, zegt Pfeffer. “Ik ga het komende jaar veel dubbellopen met Jo. Dat geeft mij de kans om het ‘hoe en wat’ te ontdekken van het voorzitterschap. Zo ben ik er binnen een jaar echt klaar voor.”

War for Talent

Jo De Backer geeft op 18 april 2023 de stok door. De executive director van Niko Group heeft er dan vijf jaar als voorzitter op zitten. “Alles wat met arbeidsmarkt en rekrutering te maken heeft, is vandaag een topthema voor ondernemers”, vertelt hij. “Met Andreas halen we een voorzitter binnen met bijzonder veel expertise in dat domein. Ik heb dus alle vertrouwen in mijn opvolger.”

 

Andreas Pfeffer mag zich het komende jaar ‘voorzitter-elect’ noemen. Foto Koen Fasseur

Pfeffer wil als voorzitter inderdaad meer inzetten op het thema arbeidsmarkt. “De War for Talent is de nummer een uitdaging voor onze bedrijven vandaag. Ondernemingen moeten daarom blijven inzetten op een modern hr-beleid. Ik heb zelf veel ervaring in de sector, dat komt goed van pas.”

“Corona heeft onze relevantie aangetoond”

Ook de oorlog in Oekraïne en de wereldwijde logistieke problemen staan volgens de toekomstige voorzitter in de top drie uitdagingen voor ondernemers.”Die twee problemen laten zich vooral in onze haven voelen. En toch: ondernemers hebben al veel veerkracht en creativiteit getoond, ook tijdens vorige crisissen.”

“Corona heeft onze relevantie als organisatie aangetoond. We hebben bijvoorbeeld in samenwerking met UAntwerpen een belangrijke rol gespeeld in ontwikkeling van Vaccinopolis (vaccinonderzoekscentrum, red.). Dat project gaat Antwerpen wereldwijd op de kaart zetten op vlak van vaccinonderzoek. We zijn met Voka op de goede weg, dat wil ik graag verderzetten.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.