Nieuws Antwerpen Anker 18 start eigen afdeling retail

Anker 18 start eigen afdeling retail

Anker 18 start eigen afdeling retail

veerleVeerle Pelckmans leidt sinds kort de nieuwe afdeling retail van het immobedrijf Anker18. De nieuwe businessunit wordt een volwaardige vijfde pijler binnen de activiteiten van de Antwerpse bedrijfsvastgoedadviseur die vooral actief is op de Antwerpse kantorenmarkt, de semi-industrie in Vlaanderen en het beheer van KMO-parken.

‘Er lag een opportuniteit om de winkelvastgoedmarkt beter te bewerken teneinde de bestaande klanten en nieuwe klanten in onze portefeuille een complete dienstverlening aan te bieden’, zegt medeaandeelhouder Tom Goyvaerts in een gesprek met de redactie. ‘Steeds vaker worden in kantoor-, appartementsgebouwen en gemengde projecten handelsruimtes voorzien op de gelijkvloerse etage en nu hebben wij de expertise in huis om daar eveneens de commercialisering van te verzorgen. Ook met de afdelingen capital markets en beheer zijn synergiën mogelijk.’

‘Niet alleen het bestaande klantenbestand zal bewerkt worden’ vult Veerle Pelckmans aan. Zij beschikt over tien jaar ervaring in de sector en was eerder werkzaam bij Hugo Ceusters en CBRE. ‘De ambitie is om op termijn een referentie te worden in retail op de binnenstedelijke en perifere locaties in heel Vlaanderen.’

In de tien jaar dat Anker18 bestaat heeft het bedrijf een eigen plaats veroverd in de top drie van de Antwerpse makelaardij. Het team van medewerkers makelt in een regio die zich uitbreidt van de havenstad tot diep in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Het makelaarsbedrijf staat vooral sterk in semi-industrie. Ongeveer 40% van de omzet komt van het Industrial Agency, de rest is gelijk verdeeld over Offices en Property Management.

In de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf, is de recente trend naar de ontwikkeling van meer moderne businessparks voor KMO’s, een rode draad. Anker18 zorgt voor de verhuring en verkoop van de units, plaatst de parken of onderdelen ervan eventueel bij een particuliere eindbelegger en verzekert ook het beheer en parkmanagement van het geheel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.