Nieuws Antwerpen Anker18 geeft voormalige Nationale Bank nieuw leven

Anker18 geeft voormalige Nationale Bank nieuw leven

Anker18 geeft voormalige Nationale Bank nieuw leven

ANTWERPEN – Via het makelaarskantoor Anker18 worden alle binnenruimten van de voormalige Nationale Bank in Antwerpen sinds kort te huur aangeboden. Zo krijgt het statige gebouw langs de Frankrijklei na vele jaren leegstand dan toch een nieuwe toekomst.

Het gebouw werd in 1872 ontworpen door architect Hendrik Beyaert. Het complex werd zes jaar later voltooid en deed tot begin 2014 dienst als bijbank van de Nationale Bank. Nadien werd het gebouw verkocht en stond het jarenlang leeg. In 2017 kwam het officieel op de Vlaamse inventaris voor leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes.

De binnenruimten zijn volledig gerenoveerd en onderverdeeld in tientallen units voor onder meer kantoren en showrooms. De ruimtes worden te huur aangeboden via vastgoedmakelaar Anker18. De invulling biedt een waaier aan mogelijkheden: klassevolle kantoor- en/of ontvangstruimte, imposante showroom, enzovoort.

In het gebouw doen nog enkele elementen denken aan het financiële verleden, zoals de kluiszalen en kofferruimten. Ook de originele traphallen en ontvangstzalen zijn nog intact.

Geïnteresseerden kunnen ruimtes vanaf 500 vierkante meter huren en kunnen contact opnemen met de makelaar. Alles bij elkaar is er in het gebouw plaats voor een tiental kleine bedrijven of meerdere grote ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.