Nieuws Antwerpen Anker18 in top drie Antwerpse makelaars

Anker18 in top drie Antwerpse makelaars

Anker18 in top drie Antwerpse makelaars

anker18De continuïteit van het Antwerpse makelaarsbedrijf Anker18, dat gespecialiseerd is in bedrijfsmatig vastgoed, is geregeld. De oprichters, Frédéric Thielemans (44) en Thierry Lens (35), hebben de aandelen van hun gedelegeerd-bestuurder Bruno De Vlies die deze zomer overleed, overgekocht. Dennis Pronk (31), sinds vier jaar het hoofd van de afdeling Property Management, is mee in de vennootschap gestapt.

In de ruim acht jaar dat Anker18 bestaat heeft Anker18 een eigen plaats veroverd in de top drie van de Antwerpse makelaardij. Het team van negen medewerkers makelt in een regio die zich uitbreidt van de havenstad tot diep in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Het makelaarsbedrijf staat vooral sterk in semi-industrie. Ongeveer 40% van de omzet komt van het Industrial Agency, de rest is gelijk verdeeld over Offices en Property Management. Thierry Lens ziet nog veel groei, vooral in semi-industrie waar het bedrijf ook West-Vlaanderen en Limburg zou kunnen gaan bedienen. Ook in de divisie beheer, die vandaag een portefeuille van 150.000 m2 bedient, zit er zeker nog potentieel.

De activiteiten van Bruno De Vlies zullen binnen afzienbare tijd overgenomen worden door een nieuwkomer. ‘Bruno had zijn eigen niche, de divisie investment ontwikkeld. Hij heeft ervoor gezorgd dat Anker18 sterk staat in de bemiddeling van kleinere beleggingstransacties van één tot tien miljoen euro en dat willen we zo houden,” zegt Frédéric Thielemans.

In de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf, is de recente trend naar de ontwikkeling van meer moderne businessparks voor KMO’s, een rode draad. Anker18 zorgt voor de verhuring en verkoop van de units, plaatst de parken of onderdelen ervan eventueel bij een particuliere eindbelegger en verzekert ook het beheer en parkmanagement van het geheel. Thierry Lens: ‘De semi-industriële markt blijft het goed doen. Gezien de huidige financiële context is het vandaag vooral een kopersmarkt. De vraag is zo groot dat ons Industrial Agency dit jaar een omzetgroei van tien procent zal realiseren.’

Een laatste groeipad dat Anker18 binnenkort wil verkennen, is de retail. Frédéric Thielemans: ‘Het zit in het businessplan van het nieuwe management om binnen twee tot drie jaar als makelaar ook mee te spelen in het winkelvastgoed.

Bij Anker18 werken vandaag negen mensen.

Enkele recente projecten:
* de verkoop van 10 KMO-units op de industriezone TTS in Temse.
* door bemiddeling van Anker18 namen Brabopack, Eurobind en Well Mount de door Massive en Philips ontruimde magazijnruimte en kantoren in Wommelgem in gebruik.
* LRG Emballages vond een bedrijfsgebouw in Aartselaar.
* Bonduelle slaagde erin zijn site in Westmeerbeek te vekopen aan Tervia.
* Anker18 vond na de brand die de hoofdzeetl in de as legde een tijdelijk onderkomen voor Veritas in Wommelgem.

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer