Nieuws Antwerpen Anne Zellien lanceert diamantcollectie met Antwerpse diamanten

Anne Zellien lanceert diamantcollectie met Antwerpse diamanten

Anne Zellien lanceert diamantcollectie met Antwerpse diamanten

Op 27 april werd ‘Diamonds & Antwerp, The Collection by Anne Zellien’ in Urban City aan de Ankerrui in Antwerpen voorgesteld.
De naam van deze diamantcollectie is ‘The Sheltering Sky’ en is het resultaat van een samenwerking tussen de Antwerpse juwelenontwerpster Anne Zellien, Antwerp World Diamond Centre (AWDC) – de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector – en het Antwerps diamantbedrijf IGC Group.

Ari Epstein, ceo AWDC: “In het kader van het diamantjaar, dat 570 jaar diamantsector in Antwerpen viert, ontwierp Anne Zellien een toegankelijke diamantcollectie met uitsluitend Antwerpse diamanten. Het is een vaak gehoord, maar foutief cliché dat diamantjuwelen enkel betaalbaar zijn voor ‘the happy few’. Met deze collectie willen we aantonen dat je geen duizenden euro’s hoeft te spenderen aan een mooi en kwalitatief diamantjuweel.”

Ook Anne Zellien was onmiddellijk enthousiast over het concept: “Ik ben opgegroeid in de Antwerpse diamantwijk en ben van jongs af aan gefascineerd door dit schitterende product. Antwerpen staat niet voor niks al jaar en dag bekend als hét belangrijkste diamantcentrum wereldwijd en wordt internationaal geroemd om haar superieure diamantkwaliteit en uitmuntende vakmanschap. Ik ben dan ook bijzonder fier op deze collectie en hoop er een breed publiek warm voor te kunnen maken.”

De ontwerpster is gekend voor haar juwelenlijn met een positieve of persoonlijke boodschap. Haar juwelen worden vaak gekocht als talisman. Ook voor deze collectie wilde Anne daar de focus op leggen. Juist in deze hectische tijden, met een overvloed aan informatie en prikkels, zocht ze de natuur op en de bescherming van het universum. Sterren, maantjes, engelenvleugels, en vogels versierd met fonkelende diamantjes vormen de rode draad in deze Diamonds & Antwerp collectie.

Anne tekende een stoerdere zilveren lijn en een etherische 18 karaat gouden lijn. Steeds in combinatie met Antwerpse diamanten. Ze kreeg voor de keuze van de diamanten advies van het diamantbedrijf IGC Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.