Nieuws Antwerpen Antwerp Airport herneemt passagiersvluchten

Antwerp Airport herneemt passagiersvluchten

Antwerp Airport herneemt passagiersvluchten

DEURNE – De internationale luchthaven in Deurne heeft de nodige maatregelen genomen om een veilige omgeving te creëren voor passagiers en personeel. Dat zegt de luchthaven in de aanloop naar de herneming van passagiersvluchten op vrijdag 10 juli. “Dankzij het regionale karakter van onze luchthaven hebben wij alle troeven in huis om drukte te vermijden”, klinkt het.

Afgelopen maand juni werden slechts 2.894 passagiers op de regionale luchthaven van Antwerpen geteld. Dit is 90,8% minder in vergelijking met 31.429 passagiers in juni 2019. In normale omstandigheden behoort juni tot één van de topmaanden voor de luchthaven. Het wegvallen van het vliegverkeer laat dan ook zijn sporen na”, zegt ceo Marcel Buelens. “Afgelopen kwartaal, april tot en met juni, zagen we het aantal passagiers dalen met 95% tot 4.226 ten opzichte van 83.773 passagiers in het tweede kwartaal van 2019.”

Eerste passagiersvluchten sinds lockdown

Vrijdag 10 juli vertrekken vanop de Antwerpse luchthaven de eerste passagiersvluchten sinds het ingaan van de lockdown. Het gaat om vluchten van TUI fly, naar Split in Kroatië en Ibiza in Spanje. Voor de rest van de zomer geldt een aangepast zomerprogramma bij de maatschappij, met een beperkt aantal vluchten per dag. In september volgt de andere maatschappij die vanop Antwerpen vliegt, Air Antwerp.

De luchthaven heeft maatregelen genomen op basis van het protocol van het Europese agentschap voor de luchtvaartveiligheid. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in het volledige luchthavengebouw, zijn er ontsmettingsposten voor de handen en werden balies voorzien van schermen uit plexiglas. Aan de veiligheidscontrole wordt elk bakje ontsmet en schoongemaakt en alle medewerkers dragen mondmaskers en handschoenen. Mondmaskers, handschoenen en alcoholgel zijn beschikbaar in een automaat aan de hoofdingang. Behalve de maatregelen door de luchthaven zelf, gelden ook maatregelen van de luchtvaartmaatschappijen.

Volgens de luchthaven is het regionale karakter een troef om de drukte te vermijden. “Door een betere spreiding van de vluchten zal het aantal passagiers doorheen het luchthavengebouw erg beheersbaar zijn. Verder garanderen wij nog steeds, ook met de genomen maatregelen, korte wachttijden aan de check-inbalies gevolgd door een vlotte veiligheidscontrole.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.