Nieuws Antwerpen Antwerp Bowling lanceert elektrisch karten

Antwerp Bowling lanceert elektrisch karten

Antwerp Bowling lanceert elektrisch karten

ANTWERPEN  – Antwerp Bowling biedt voortaan een multilevel racingcircuit aan op groene energie. Voor dit splinternieuw e-karting circuit op Linkeroever werkt zaakvoerder Filip Meeuws, in Antwerpen bekend als Filip Bowling, samen met GreenlifePro uit Bonheiden. Het circuit met elektrische karts is ineens ook het eerste in Antwerpen.

Antwerp Bowling startte in 1984 in de Vorstermanstraat, aan de gedempte zuiderdokken. De zaak omvatte toen 8 bowlingbanen. In 2011 verhuisde Filip naar Linkeroever om een zekere groei te kunnen realiseren. Met de opening van het racecircuit vergroot de zaak van 2.250 naar 4.500 m². Momenteel is er ook een speeltuin, een escapebus, bowlingbanen en een restaurant.

Filip Meeuws over de uitbreiding: “Met het e-kartcircuit kan ik nog meer mensen een plezante tijd bezorgen en komen we ook tegemoet aan bedrijven die een hele dag entertainment zoeken.”

De vloot bestaat uit 22 e-karts. “Dankzij die omvang van de vloot zijn er altijd voldoende e-karts rijklaar, terwijl de andere opladen. Een e-kart met een volle batterij staat voor een uur raceplezier. Ze maken geen lawaai en ze stoten ook geen rook uit.”

Om de batterijen op te laden, heeft GreenlifePro uit Bonheiden de PowerUnit geïnstalleerd. “Deze gebruikt biopropaan (of gewone aardgas), dat volledig CO2-neutraal is en niet fossiel. De PowerUnit, die tussen de 30.000 en 70.000 kWh stroom kan gaan opwekken, wordt dus ingezet voor de elektriciteitsvraag van de elektrisch aangedreven karts en het ganse bedrijfspand”, zegt Matthias Logist van GreenlifePro.

Met het water dat de turbines afkoelt, wordt bovendien het pand verwarmd, wat resulteert in een bijzonder duurzaam verhaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.