Nieuws Antwerpen Antwerp Circular en Turtlee Green juichen op Zero Waste Challenge

Antwerp Circular en Turtlee Green juichen op Zero Waste Challenge

Antwerp Circular en Turtlee Green juichen op Zero Waste Challenge

ANTWERPEN – Voor de eerste keer heeft de Stichting voor Toekomstige Generaties de prijzen van de Zero Waste Student Challenge uitgereikt. De wedstrijd heeft als doel om de hoeveelheid afval van wegwerpproducten te verminderen. Bij de 15 laureaten zitten er twee uit Antwerpen: Antwerp Circular en Turtlee Green.

Studenten van 8 universiteiten en hogescholen hebben een project ingediend dat zich richt op het verminderen van wegwerpproducten. Een jury ging daarmee aan de slag en deelde bedragen tussen 500 tot 5.000 euro uit om de projecten een duwtje in de rug te geven.

Voor Turtlee Green was 500 euro weggelegd. Axelle Defossez, studente biologie aan Universiteit Antwerpen, bedacht een webshop voor herbruikbare alternatieven, zoals stalen rietjes. Met de opbrengst steunt ze organisaties die instaan voor oceaanbehoud en zet ze sensibiliseringsacties op. Bee Green is daar één van. Het gaat om een raamsticker voor retailers die de drempel moet verlagen voor klanten die graag hun eigen verpakking willen meenemen.

Antwerp Circular met Nina Maat rechts op de foto.

Ook Antwerp Circular kon rekenen op 500 euro. Het initiatief van Nina Maat, masterstudente Milieuwetenschappen aan Universiteit Antwerpen, wil mensen op een aantrekkelijke manier laten kennis maken met duurzaamheid en de circulaire economie. De piekfijne organisatie van een hippe kledingruil in JJHouse leverde haar een prijs op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.