Nieuws Antwerpen Antwerp Classic Car Event noodgedwongen terug naar Brasschaat

Antwerp Classic Car Event noodgedwongen terug naar Brasschaat

Antwerp Classic Car Event noodgedwongen terug naar Brasschaat

De komende editie van het oldtimertreffen ‘Antwerp Classic Car Event’ vindt op  6 en 7 mei  plaats in het Park van Brasschaat. Noodgedwongen weliswaar. Het 7e ACCE moet wijken voor de Lage Emissie Zone (LEZ) die classic cars voortaan weert uit het stadscentrum van Antwerpen. Voor ACCE is het wel weer een beetje thuiskomen na eerdere Brasschaatse edities in 2012, ’13 en ‘14.

De organisatie kan zich vinden in de verhuis en maakt van de nood een deugd. Vorig jaar nog was ACCE goed voor 15.000 bezoekers. Maar de invoering van LEZ maakt meteen een einde aan wat stilaan – na de tussenstops in Brasschaat – een Antwerpse traditie aan het worden was; van de Scheldekaaien in 2011 en 2015 tot de Gedempte Zuiderdokken in 2016. “Natuurlijk waren we liever in de metropool gebleven. Helaas besliste LEZ daar anders over”, stellen initiatiefnemers Manu Stappaerts, Marc Reijntjes en Frank Crijns.

De organisatie kijkt nu vooral met veel enthousiasme uit naar de nieuwe editie in het Park Van Brasschaat dat geniet van een prima bereikbaarheid en een prachtige groene omgeving van liefst 25.000 m2  voor de oldtimers. Er worden meer dan 1.000 classic cars van verzamelaars en liefhebbers verwacht. Er zijn ook twee tours voorzien die vanuit Brasschaat de Noorderkempen doorkruisen tot in Nederlands Brabant: de Antwerp Classic Tour (6 en 7 mei) en de Antwerp Grand Tourisme Tour (7 mei).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.