Nieuws Antwerpen Antwerp Datacenter al voor 40% volgeboekt

Antwerp Datacenter al voor 40% volgeboekt

Antwerp Datacenter al voor 40% volgeboekt

haringsmaIT is een duur verhaal. Geen twijfel. Het Antwerp Datacenter biedt startende ondernemers en KMO’s de gelegenheid om hun serverpark elders onder te brengen. In een goed uitgeruste en veilige omgeving. “Op die manier kunnen ze ook profiteren van de schaalvergroting die wij voor hen kunnen betekenen”, zegt Friso Haringsma van het bedrijf. “Wij bieden onze klanten zelfs werkplekken aan waar ze altijd aan de slag kunnen op het moment dat er zich dan toch ergens een calamiteit voordoet. Een staking, een stroomonderbreking, een evacuatie in de buurt. Hun IT-werking komt dus nooit in het gedrang.”

Friso Haringsman is al vele jaren actief in de IT-wereld. Hij kent de sector als geen andere. Hij weet dus ook best welke kostprijs tegenover een goed functionerende IT-room staat. Vandaar zijn idee om beginnende ondernemers een specifieke service aan te bieden waardoor ze niet alleen duizenden euro’s kunnen besparen maar zich vooral vrij kunnen maken van de technische beslommeringen die een IT-room met zich kan brengen.

“We zijn in 2010 begonnen met Antwerp Datacenter. We hadden de gelegenheid om de data-infrastructuur van COLT Telecom over te nemen. In Antwerpen was toen nauwelijks datacapaciteit voor derden beschikbaar. We onderkenden daar een heuse markt. Ondertussen zijn wel al met zeven man en verscheidene freelancers/contractors. Wij hebben een bedrijfsgebouw van liefst 3500 vierkante meter open gezet voor onze klanten waarvan ondertussen al 40% volzet is. Verscheidene ondernemingen hebben hun serverpark bij ons onder gebracht.”

Antwerp Datacenter stelt zich heel flexibel op ten aanzien van de klanten. Ze kunnen in dit opzicht klein beginnen en dan langzaam doorgroeien naar grotere oppervlaktes. Bovendien is de verhuurde ruimte 100% beveiligd. De elektrische stroomvoorziening is altijd gegarandeerd met voor elke computer twee stroomcircuits. De hele omgeving wordt ook perfect gekoeld. Het center is vanzelfsprekend ook helemaal stofvrij en uitgerust met een gasblussysteem.”

“Alle grote providers zijn in onze locatie aanwezig”, zegt Friso Haringsma nog. “Ze beschikken over meerdere glasvezelverbindingen. Daardoor kun je als klant over een grote capaciteit en snelle bandbreedtes beschikken.”

Het Antwerp Datacenter realiseerde in zijn derde jaar een omzet van 750.000 euro. Dit jaar is de kaap van de 1 miljoen euro al in zicht. “Odertussen hebben wij ook een zusterbedrijf opgezet in het Brusselse. We hebben er een lokaal bedrijf overgenomen. Daardoor halen we er nu al meer dan 1 miljoen euro omzet.”

Het Antwerp Datacenter wordt gecontroleerd door een aantal privé-investeerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer