Nieuws Antwerpen Antwerp Entrepreneur Academy wil jong ondernemerschap stimuleren

Antwerp Entrepreneur Academy wil jong ondernemerschap stimuleren

Antwerp Entrepreneur Academy wil jong ondernemerschap stimuleren

entrepreneurIn het Huis van de Ondernemer is bij Voka – Kamer van Koophandel Kempen het startschot gegeven van de Antwerp Entrepreneur Academy, dit in aanwezigheid van een afvaardiging leerkrachten en studenten van de bacheloropleidingen Bouw en Energietechnologie van Thomas More. Met de Antwerp Entrepreneur Academy willen de Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Mechelen en Kempen het ondernemerschap bij jongeren stimuleren. Het initiatief geniet de steun van de provincie Antwerpen.

Door middel van informatie en ondernemersinspiratie wordt de brug gemaakt tussen jongeren en ondernemerschap. “We moeten deze jongeren in een zeer vroeg stadium betrekken en hen inspireren. Ze hebben vaak innovatieve ideeën, die we niet verloren mogen laten gaan. Via educatieve sessies en positieve succesverhalen van jonge ondernemers dagen we jongeren uit om zelf aan de slag te gaan”, stelt Jan Hendrickx, algemeen directeur Voka Kempen.

Dit jaar worden er zo’n vijfendertig sessies georganiseerd voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BSO, TSO en ASO) en het hoger onderwijs. Ze moeten de leerlingen goesting te doen krijgen in ondernemerschap via ervaringsverhalen van ondernemers. Deze ondernemersverhalen zijn ook terug te vinden op www.startersinspiratie.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.