Nieuws Antwerpen Antwerp Harbour Hotel officieel geopend

Antwerp Harbour Hotel officieel geopend

Antwerp Harbour Hotel officieel geopend

hotelDe zeelui kunnen in Antwerpen weer in een eigen hotel terecht. Enkele tijd terug werd het bekende Zeemanshuis aan de Falconrui afgebroken. Ondertussen werd het vroegere Docks Hotel gerenoveerd en omgebouwd tot het Antwerp Harbour Hotel.

Antwerpen heeft een warme traditie van zorg voor zijn zeelui. Die mannen zijn veelal maanden onderweg en konden in het verleden altijd terecht in het Zeemanshuis. Omdat het oude gebouw niet langer functioneel was is het afgebroken. Antwerpen heeft ondertussen voor een alternatief gezorgd in de renovatie van het Docks Hotel aan de Noorderlaan.

Het Antwerp Harbour Hotel is in dit opzicht een initiatief van de stad Antwerpen, de vzw Internationaal Zeemanshuis Antwerpen, het Zorgbedrijf van de stad Antwerpen, het OCMW Antwerpen, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, de vzw CAS en de Internationale Transportfederatie. Zeelui kunnen er een kamer huren tegen een sterk verlaagd sociaal tarief. Het aanbod kadert in de andere diensten die Antwerpen zeelui aanbiedt zoals busvervoer van de haven naar de stad en Wifi in het havengebied.

Het hotel werd plechtig geopend in aanwezigheid van havenschepen Marc Van Peel. Die was bijzonder opgetogen over het initiatief. “Zeelui zijn van groot belang voor onze haven”, zei hij. “Het is dan ook belangrijk dat zij op een aangename en financieel laagdrempelige manier in Antwerpen kunnen verblijven.”

Antwerpen werd al in 2011 bekroond voor zijn inspanningen voor zeelui met de Port of the Year Award.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.