Nieuws Antwerpen Antwerp Management School beste in Benelux

Antwerp Management School beste in Benelux

Antwerp Management School beste in Benelux

paulusDe Antwerp Management School is opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en behaalde de 59ste plaats. Daarmee heeft de instelling dan wél vier plaatsen moeten prijs geven. Binnen Europa behoort zij hiermee evenwel tot de top 20 van beste EMBA’s, en voor het eerst is zij de nummer 1 in de Benelux. In België behoudt het programma zijn plaats als beste EMBA voor de derde maal op rij.

Het Executive MBA-programma (EMBA) van Antwerp Management School onderscheidt zich van andere EMBA-programma’s hoofdzakelijk door de doorgedreven internationalisering in combinatie met een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling. Over het algemeen is het grootste nadeel van EMBA-programma’s (in vergelijking met fulltime MBA’s) hun sterke afhankelijkheid van de lokale deelnemers en de reeds verworven bedrijfscultuur. Antwerp Management School maakt het mogelijk om dankzij een unieke samenwerking met het Institute of Business Studies (IBS) in Moskou, deelnemers van beide scholen parallel te laten studeren in hun eigen thuiscampus in Antwerpen of Moskou. In de loop van het programma komen ze telkens gedurende 1 week samen voor intensieve lesmodules in Moskou, Antwerpen en New York. Samenwerken over taalgrenzen heen en tussen verschillende culturen bevordert een echte internationale managementvorming.

Bovendien besteden vele EMBA-programma’s weinig aandacht aan de ontwikkeling van de zelfkennis, leiderschapsstijl en managementvaardigheden van de verschillende deelnemers. Op Antwerp Management School is het EMBA daarentegen gebouwd rond een persoonlijk ontwikkelingsprogramma waaropgewerkt wordt van de eerste tot en met de laatste dag. Hierbij begeleiden gekwalificeerde coaches op regelmatige basis de individuele ontwikkeling van de deelnemers doorheen hun hele EMBA-ervaring.

Decaan prof. dr. Paul Matthyssens is zeer tevreden over de leidende positie die Antwerp Management School de voorbije jaren kan handhaven in België en bovendien vanaf dit jaar heeft weten uit te breiden naar de Benelux door ook daar de nummer 1 plaats in te nemen. “Deze prestatie werd evenwel niet snel noch gemakkelijk gerealiseerd, maar is het resultaat van een enorme inspanning van het hele team van academische en administratieve collega’s van onze School. Mijn oprechte felicitaties aan hen.”

EMBA Directeur, prof. dr. Koen Vandenbempt, schrijft dit succes toe aan de combinatie van de hoge academische kwaliteit van het internationale docentenkorps en de praktische relevantie van het persoonlijke leiderschapsontwikkelingstraject.

In diezelfde rangschikking kwam de Vlerick Management school uit Gent op de 82ste plaatse.

Nog maar een maand geleden publiceerde de Financial Times zijn 2014 Master in Management Ranking. Ook in deze categorie behaalde Antwerp Management School de nummer 1 positie in België en was ze bovendien de enige Belgische business school die vooruitgang boekte.

Het Executive MBA programma is een part-time programma dat twee academiejaren omvat. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers bedraagt 35 jaar en ze hebben gemiddeld 10 jaar professionele ervaring. Tijdens de opleiding volgen ze een traject in Antwerpen, Nederland, Moskou en New York . De opleiding gaat jaarlijks van start in oktober in Antwerpen en Moskou. De Antwerp Management School is een autonome toekomstgerichte managementschool, onder peterschap van de Universiteit Antwerpen De eigenheid van Antwerp Management School uit zich in de gedrevenheid om programma’s te organiseren die duurzame waardevermeerdering creëren voor en door de manager, gestoeld op drie pijlers: Zelfkennis en zelfbewustzijn die leiden naar samenwerking; globalisatie: de manager als wereldburger, de weg naar visionair leiderschap en maatschappelijk bewustzijn dat leidt naar duurzaamheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.