Nieuws Antwerpen Antwerp Management School bevestigt internationale toppositie

Antwerp Management School bevestigt internationale toppositie

Antwerp Management School bevestigt internationale toppositie

ANTWERPEN – Antwerp Management School (AMS) is opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en behaalde de 62ste plaats. In België staat het programma daarmee op de eerste plaats en in de Benelux op de tweede plaats. De ranking is gebaseerd op data die de Financial Times opvraagt bij zowel de businessscholen als bij de alumni.

“We zijn bijzonder verheugd dat we in de zeer competitieve EMBA-wereldmarkt zeer sterke resultaten halen op criteria die ook volledig in lijn liggen met onze eigen missie en waarden”, zegt Prof. dr. Steven De Haes, decaan AMS.  “Zo heeft de Financial Times sinds vorig jaar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als een criterium toegevoegd. Dit nieuwe criterium is gebaseerd op het aandeel van de kernvakken dat gewijd is aan MVO, ethiek, sociale en milieukwesties. We staan daarmee in de top 10 van de wereld.”

Met een stijging van 20% naar 42% vrouwelijke deelnemers behoort de Executive MBA tot de 10 beste op vlak van diversiteit. Bovendien blijft de school net zoals de voorbije jaren zeer goede resultaten behalen op het vlak van internationale ervaring. Ten slotte vertaalt de investering in deze opleiding zich voor de deelnemers ook in een mooie vooruitgang op vlak van salaris. De gemiddelde salarisverhoging na afstuderen bedraagt 50%.

Antwerp Management School stijgt niet alleen met deze opleiding in de internationale rankings. Ook in de Masters in Management ranking (gepubliceerd op 28 oktober 2019) maakt AMS een grote sprong vooruit en staat nu op plaats 35 wereldwijd. Met deze twee schitterende resultaten ziet AMS haar internationale toppositie bevestigt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.