Baanbrekende wergever

Antwerp Management School lanceert charter Baanbrekende Werkgever

ANTWERPEN - De coronacrisis heeft de werkplek en mobiliteit voorgoed veranderd. Daarom lanceren Antwerp Management School (AMS), De Lijn en Jobat een ambitieus charter Baanbrekende Werkgever voor organisaties om de mens centraal te zetten in het nieuwe normaal van hybride werken en slimme mobiliteit. Bedrijfsleiders/zaakvoerders of HR- eindverantwoordelijken van alle organisaties met meer dan 20 werknemers kunnen het charter onderschrijven.

De huidige gezondheidscrisis heeft een enorme impact op de mobiliteit en het welzijn van medewerkers. Er waren de positieve effecten op de mobiliteit zoals minder files en minder stress die ermee gepaard gaan. Anderzijds ervaart de werknemer ook nieuwe vormen van stress, zoals de gepercipieerde onveiligheid van de werkomgeving, een moeilijke thuiswerksituatie, en de onthechting met de organisatie en de collega’s door het vele thuiswerken.

Het charter Baanbrekende Werkgever geeft organisaties een kader en extra stimulans om de nieuwe uitdagingen naar hybride werken (combinatie thuiswerk en op locatie) en mobiliteit te verankeren in een beleid waarin de werknemer centraal staat.

"Dit charter wil daarnaast ook de start zijn van een dialoog over hybride werken en nieuwe slimme mobiliteitsoplossingen; een dialoog tussen organisaties onderling, maar ook een dialoog tussen werkgever en werknemer, een dialoog tussen organisatie en syndicale partners, en een dialoog tussen organisaties en politieke stakeholders", laten de initiatiefnemers weten.

Door de medewerker centraal te plaatsen binnen het charter Baanbrekende Werkgever streven de initiatiefnemers ernaar een significant positieve impact te genereren op het welzijn van werknemers. Bedrijfsleiders/zaakvoerders of HR- eindverantwoordelijken van alle organisaties met meer dan 20 werknemers kunnen het charter onderschrijven.