Nieuws Antwerpen Antwerp Management School scoort uitstekend

Antwerp Management School scoort uitstekend

Antwerp Management School scoort uitstekend

paul matthijssensDe Antwerp Management School klimt met haar opleiding Master Of Global Management in de rangschikking van de beste masteropleidingen wereldwijd naar de 34ste plaats. Dit is meteen ook de eerste positie in België. De resultaten stonden onlangs in de Financial Times.

De tiende jaarlijkse FT Masters in Management Ranking biedt een grondige doorlichting van de beste masteropleidingen wereldwijd. Full Time Masters zijn pas afgestudeerden met weinig of geen werkervaring. Dit assessment wordt gevoed met data die ter beschikking worden gesteld door de betrokken scholen en hun alumni. Om deel te kunnen nemen aan de Financial Times Rankings moeten de scholen over een internationaal erkende accreditatie beschikken en moet het betrokken programma al minstens vier jaar hebben plaatsgevonden. Voor de Ranking van 2014 kregen alumni (van 2011) vragen met betrekking tot hun salaris, tewerkstelling, internationale mobiliteit en de mate waarin ze in het algemeen de kwaliteit van hun leerervaring waarderen.

De school verstrekte informatie met betrekking tot onder andere de internationale uitstraling van het programma en de diversiteit binnen de studentenpopulatie, de Internationale Raad en de ‘Faculty’ (het docentencorps nvdr.).

Antwerp Management School neemt al sinds 2007 deel aan de Master of Management Ranking. Voor het derde jaar op rij gaan de programma’s van Antwerp Management School erop vooruit. Van plaats 44 in 2012 over plaats 42 in 2013 tot een uitstekende plaats 34 dit jaar. Een stevige sprong voorwaarts waarmee de School ook meteen de nummer één wordt in België.

Decaan Prof. dr. Paul Matthyssens is zeer verheugd dat de inspanningen die de School de afgelopen jaren leverde om verder te internationaliseren hun vruchten afwerpen. “In de 2014 Master in Management Ranking van de Financial Times worden de programma’s van Antwerp Management School in het bijzonder gewaardeerd voor de internationale ervaringen die studenten er opdoen doorheen het jaar. Deze aanpak blijkt succesvol, de alumni hebben opmerkelijk betere carrièrekansen. ”

“Met de versterking van de Raad van Bestuur met 4 nieuwe leden, met name Annette Böhm (Senior General Manager Corporate Human Resources KBC Bank & Verzekering), Bruno Holthof (CEO ZNA), Jan Suykens (Lid van het Executief Comité Ackermans & van Haaren) en Martine Tempels (Senior Vice President Telenet), zal Antwerp Management School verder werken aan de uitbouw van haar nationaal en internationaal netwerk”, zegt voorzitter Christian Leysen. “De ontwikkeling van nieuwe programma’s rond Entrepreneurship, Fashion Management en Sports Management staat hoog op het agenda. Thema’s die niet kunnen ontbreken in een stad als Antwerpen.”

Naast de Master in Management Ranking van de Financial Times, neemt Antwerp Management School ook deel aan de Ranking voor de ‘Executive Master in Business Administration’. De School kwam een eerste keer binnen in deze ranking in 2012 op een indrukwekkende 50ste plaats en is ook daar de eerst gerangschikte in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.