Nieuws Antwerpen Antwerp Space neemt nieuwe start

Antwerp Space neemt nieuwe start

Antwerp Space neemt nieuwe start

satellietMet het bezoek van staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, Philippe Courard heeft Antwerp Space bewezen dat het er weer helemaal staat. Enkele maanden terug werd nog getwijfeld bij de laatste overlevingskansen van het ruimtevaartbedrijf uit Hoboken. Sinds de integratie in de Duitse OHB AG Group heeft de onderneming een nieuwe start genomen.

Antwerp Space heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf is destijds gegroeid als spinoff van het ooit zo trotse Bell Telephone. Bell Space stond binnen de groep in voor de telecommunicatieverbindingen met de ruimtevaarttechnologie. In de neergang van Bell Telephone zelf leek niemand nog een toekomst te zien voor het ruimtevaartbedrijf. Aanvankelijk werd het mee opgenomen in de Franse groep Alcatel, het werd doorgeschoven naar een joint venture met Finmecanica, het kwam bij de Franse groep Thales terecht om uiteindelijk opgevist te worden door de Duitse OHB AG Group uit Bremen. Niemand die echter nog een cent gaf voor de finale overlevingskansen van het bedrijf.

“Wij zijn er hoe dan ook in geslaagd om onze leefbaarheid te bewijzen met onze gevavanceerde technologie,” zegt Vanessa Peeters. “Wij heten ondertussen Antwerp Space en wij doen nog altijd aan aardobservatie met onze grondstations die rechtstreekse communicatielijnen hebben met verscheidene satellieten. Wij werken tevens voor het Europese netwerk Galileo dat werkt met oa. satelieten van onze moedermaatschappij OHB AG Group. Wij hebben bovendien nog verscheidene opdrachten voor het Europese ruimtevaartproject Esa.”

Antwerp Space wordt vandaag geleid door Oliver Salisch, een Duitser en Roberto Aceti, een Italiaan. In hun afwezigheid wordt de onderneming aangestuurd door Guy Van Dijck.

“Dat ook OHB AG Group gelooft in onze toekomst mag blijken uit het feit dat wij in de komende weken zeker 15 mensen gaan aanwerven. Wij zijn vooral op zoek naar software ingenieurs die mee willen werken aan onze projecten.” Bij Antwerp Space werken vandaag zo’n 50 man.

OHB AG Group tekende verleden jaar voor een omzet van 632 miljoen euro. De groep stelt 2500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.