Nieuws Antwerpen Antwerp Towage viert vijf jaar sleepdiensten

Antwerp Towage viert vijf jaar sleepdiensten

Antwerp Towage viert vijf jaar sleepdiensten

antwerp towageAntwerp Towage bestaat vandaag vijf jaar. De sleepboten van het bedrijf hebben al die tijd het de facto monopolie van concurrent URS doorbroken.  “Wij zijn er in nauwelijks vijf jaar in geslaagd om winst te maken,” zegt general manager Robert Van Hees. Antwerp Towage werkt voor de sluizen. Het bedrijf vaart oa. op de Noordzee- en de Europaterminal op de Schelde en op  het Deurganckdok.

Het had nogal wat voeten in de aarde vooraleer Antwerp Towage destijds alle noodzakelijke vergunningen bijeen had om sleepbootactiviteiten uit te oefenen in de haven van Antwerpen. Het bedrijf heeft evenwel doorgezet en is inmiddels een vertrouwde waarde op de Schelde. “Wij hebben het al die tijd uitstekend gedaan,” zegt Robert Van  Hees. “Elders zouden wij niet zo’n positieve cijfers gerealiseerd hebben,” heet het bij de twee bedrijven/eigenaars in Hamburg enTerneuzen. Antwerp Towage is eigendom van de Duitse groep Fairplay Transport uit Hamburg en van Multraship uit Terneuzen. Beide eigenaars hebben elk 50% van de aandelen in handen.

Antwerpn Towage heeft in die relatief korte termijn een marktaandeel van 20 tot 25% bijeengewerkt. “Wij varen met vier boten.  Type Azimuth Sterne Drive. Het kunnen er de facto meer zijn maar we werken binnen een globaal rotatiesysteem met de bemanningen van onze groep in de andere Europese havens. Wij hebben onderhand flink wat werk. Zo oa. zelfs met de cruiseschepen die tot voor de rede van Antwerpen varen.”

Om de verjaardag wat kleur bij te zetten komt deze morgen het tallship Eendracht naar Antwerpen. Het schip zal normaal aanleggen op Scheldekaai 24, vlak voor het kantoor van Antwerp Towage. Het schip zal verwelkomd worden door de slepers van het bedrijf en ontvangen worden op een waterballet. Zo’n 100 klanten van Antwerp Towage worden in de loop van de dag vergast op een Scheldetocht met de Eendracht met aansluitend bbq.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.